Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Curse of diaspora
Wie ik ben
Jeugd in Indonesia
Trawas: jagen met pa
Tiener in Indonesia
Rebel zonder reden
Weg uit Indonesia
Artsakh nov 2020
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

ARTSAKH 27 SEPT 2020 - 10 NOV 2020.

Een pagina opgedragen aan mijn over-overgrootvader:

AGHA HOVSEP HOVHANNES AMIRKHAN (1778-1835)

Mijn opa, hij had zijn roots in Artsakh. 

Opa, je leefde ver voordat ik geboren werd, maar jouw bloed zit in mij en ik ben je dankbaar ervoor, want zonder jou had ik dit eerbetoog niet  kunnen maken.

 

Deze pagina heb ik samengesteld ter ere en respect aan mijn over-overgrootvader en het land Artsakh en de gewonden en door ellende, dood, martelingen getroffen mensen aldaar, wegens een opnieuw uitgebroken oorlog die op 27 september 2020 begon.

Het is niet de bedoeling dat ik hier over deze oorlog uit ga weiden, maar mijn bedoeling is slechts om Artsakh levendig te houden en dit is mijn manier om het te doen. Velen die hier langs komen, zullen het niet begrijpen, omdat het "de ver van hun bed show" is en zij geen Armeens bloed door hun aderen hebben vloeien.

 

Indien men behoefte heeft naar het luisteren van een Armeens lied over oorlog en ellende, dan klikke men op deze link om het lied DLE YAMAN te horen, gezongen door ZARA.

De beelden waar ik hieronder gebruik van heb gemaakt, zijn door mij gescreenshot uit een film, gemaakt door IVETA MUKUCHYAN, een bekende Armeense zangeres en ten dele geleefd,gewoond hebbende/nog steeds aldaar wonend in Duitsland. Zij maakte deze film, na 10 nov 2020, naar aanleiding van de oorlog in Artsakh. Mijn dank aan haar en het team dat deze film maakte.

 

 

De film is genoemd "The Forgotten Nation of 2020".... Forgotten? Jawel, vergeten door de hele wereld toen het land werd aangevallen en raketten dood en verderf zaaiden en een iedere buitenstaander keek toe, zuchtte en draaide zich om; doelbewust....

Één der getroffen inwoners de heer Volodia Tadevosyan. Hij verloor zijn land en zijn zoon en brandde eigenhandig zijn huis af, want hij laat niets achter voor de vijand.

 

Het afscheid en op weg naar onbekende oorden (links op de foto) en het verlaten dorp.

 

De Dadivank kathedraal, die gelukkig bespaard zal worden door de bescherming van de leider van de Russische Federatie de heer Wladimir Putin.

 

De zangeres Iveta Muykuchyan zingt in de kathedraal. Ze zingt mooi en ze is knap. Niet voor niets had ze een prijs gewonnen: Schoonste dame van Armenia. Bravo Iveta.

Op FB is de film te zien onder deze link:                          https://www.facebook.com/IvetaMukuchyan/videos/782524012332940

 

 

 

Voor opa, je was ooit ook een Patriot want je wilde Artsakh kopen en er een thuis voor maken voor alle Armeniërs waar ook ter wereld, maar de Russische Tsaar weigerde het. (Prive documentatie en Edjsmiyadzin archief). !!!

Moge zij (soldaat en burger) die het leven gaven in alle eeuwige rust hun vrede hebben naast hun Schepper.

 

Top