Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
De Cannalaan
Impressies Surabaya
Peneleh 2014
Surabaya Moorden
Kees, een Chinees
Atamimi de Arabier
Fred Krisen
Jos Crawfurd
Joop Nahuysen
Fam. Saleh-Hartman
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

ATAMIMI, de "super" Arabier van Pasuruan.

Dit verhaal is enkel voor het mannelijk lezerspubliek en niet geschikt voor nette dames !!!!

Het verhaal heeft ook totaal niets van doen met personen of instituten van gelijksoortige namen of klanken en gaat slechts over een Saudi Arabisch persoon, die toevalligerwijze in de beginjaren 1950 een beetje juk had aan zijn geval en een kronkel in zijn hersenpan, omdat ie verdacht werd van moord.

 

Jaren lang was me een sensatie verhaal bijgebleven over Atamimi.

Nu is het zo, dat ik natuurlijk niet elke dag deze naam in gedachten had, maar het bleef hangen bij me, omdat ik destijds nooit heb geweten of deze heer wel of niet gestraft werd.

 

Ik zat nog op de lagere school in de buurt van Tambaksari en het gerucht ging, dat er een straathoertje dood was gevonden in een kali ergens buiten Surabaya, maar dat de dader terecht stond in Surabaya. Het speelde zich af somewhere 1954.

De geruchten werden wilder en al snel viel de naam Atamimi een Arabier, die de dader bleek te zijn en het straathoertje letterlijk had dood....... (vul maar in heren; ik onthou me van onwelvoegelijke taal.)

Kortom, de geruchten werden heftiger en de ronde ging al snel door de straten van Surabaya, dat Atamimi beslist niet was voorzien van een mini. En wij, bocaks en aanhangers van fijnbesnaarde taal onderling, hadden al snel deze benaming klaar voor mede bocaks, als die 's een keer wat stoms had gedaan, want de naam Atamimi was voor ons een equivalent geworden voor Grote L en nog wat in plaats van Jan met de korte achternaam.

De naam Atamimi ging zeker wel een paar jaren door de straten alvorens langzaam weg te ebben.

In een later stadium kwam nog zo'n soort figuur op de proppen en deze heette Ging (spreek de eerste G uit op zijn Frans als in Garcon dus) en dit personage was van Chinese afkomst en was een paar keren betrapt in de brandgangen als ie 's een keer bezig was met dametjes van plezier en snel was natuurlijk zijn bijnaam "N.... Ging van Tambaksari" omdat ie in de wijk Tambaksari woonde.

Ik kan me heel goed heugen wat wij dan zongen, als ie 's een keer voorbij stiefelde aan de overkant van de straat Kusuma Bangsa en van het muurtje waar wij op zaten. Het deuntje was gelijkluidend aan het deuntje destijds in zwang : Wat doen we met Soekarno als ie komt. En onze tekst luidde dan: "N....Ging van Tambaksari, N... Ging." Maar goed, dat is een ander verhaal.

 

Het internet tijdperk brak aan, de www.kb.nl werd toegankelijk en ik zoeken naar vriend Atamimi en niks vinden. Afgelopen week sprak ik een kennis en vertelde over deze Arabier en dat ie niet in de KB te vinden was.

Laat ik diezelfde avond struinen in de KB, omdat ik me bedacht dat er nieuwe scans door KB gemaakt waren en ja hoor: daar was ie dan toch. Als uit den dood herrezen in zijn volle glorie en verhalend door de kranten.


En daarom dus in het kort het relaas van Atamimi, die beslists niet voorzien was van een mini. De berichten in de kranten schrijven enkel over het feit, dat het straathoertje sexueel misbruikt was en dat zij de volgende dag in de kali gevonden was. Zij spreken niet over het "hoe". In de straten werd meer beeldend en recht toe recht aan gesproken over het hoe.....  "Di ancuk sampe brodol." 

Tijdens het struinen door de kranten kwam ik meerdere berichten die betrekking hadden op de naam S. Atamimi en wel uit hoofde van het feit, dat deze genoemde heer druk doende was met enkele Islamitische jeugd organisaties en bijeenkomsten in het stadion Tambaksari. Tevens ook nog een bericht gevonden, dat deze genoemde heer op een dag een vergadering belegde om "westerse dansen" te verbieden en dat danslokalen maar een beetje onzichtbaar vanaf de straat gemaakt moesten worden. Één en ander wegens aanstootgevende redenen.

Ik vermeld expliciet hierbij, dat ik deze genoemde heer S. Atamimiuit de vergaderingen beslist niet beschouw als eender aan de heer S. Atamimi die de moord had gepleegd. Laat dit de lezer duidelijk zijn. Wel wil ik erbij vermelden dat het wel heel toevallig is dat in beide kwesties de naam eender was.

 

Hieronder dan stukjes van de verslagen uit de KB. De moord vond plaats in 1954 en de zitting was 1956.

 

 

 

De strafmaat opgelegd door de rechter: 10 jaren en de openbaar aanklager had 15 jaren geëist en ging in hoger beroep tegen de opgelegde straf.

 

Een krantenbericht over de vergadering inzake het verbieden van westerse dansen.

 

You'll die a thousand deaths van Ferlin Husky.

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top