Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Kediri
Rembang
Purworejo
Kinderen op school
Een lagere school SD
De Prambanan tempels
Cilacap
Koken in de desa
Leven in de desa
Een desa straatje
Kinderen in de desa
Bakstenen in de desa
Hotel Tambalban
Straatsnoeperijen
Rampok Macan
Honger in 1946
Maghrib
Wayangfiguur Semar
Stille Krachten I
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
De TrawaPari tempels
Pasuruan naar Malang
Teakhout of (d)jati.
Verpauperde Indo's
Het hoertje
Zeerovers in Indië
Indo's in Indië
Bep Vuyk
De broers Gentis
Jogja Keraton
Dokter Soetomo
Die goeie ouwe tijd
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Aardverschuivingen
Bergenbuurt Malang
Emma van der Pal
Kasbi
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
Drama Dermodjojo
19 maart 1868
VOC en landje pik
"Toontje" Poland
Eindelijk weer thuis
Indisch of "Belanda"
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
De desa Cekel
Pak Tani Dawet Hitam
Frank Boon
Marie W. Corbet
Orang kecil
Pak Lurah
Ken Dedes
Streetlife Jakarta
Siti Aisyah Pulungan
Contracten Suriname
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

(Alle foto's copyright van mijn 3R vriend, dus.... jangan lupa: eerst vragen als u uw rechtermuisknopje wilt gebruiken om te jiplak.) Met dank aan mijn 3R vriend.... U weet wel toch: Razende Roeland Reporter.

Hotel Tambal Ban,

 

gelegen op de weg van Purworejo naar Cilacap ergens daar in die buurten. Maakt niet uit, het is een mooi toeristisch gebied voor diegenen die daar nog nooit geweest zijn en voor diegenen die daar bekend zijn is het een mooie gelegenheid om weer 's oude herinneringen op te halen.

Even reclame maken voor Indonesia. (Ik krijg namelijk een kleine provisie voor elke booking gemaakt via deze website, zijnde 10000 Rupiah zakgeld per booking per klant en gratis een bord rijst met sayur en een stukje gedroogde zoute vis (ikan gereh), elke dag zolang ik zelf daar verblijf en de prijzen zijn spotgoedkoop.)

Voorzieningen van het hotel:

  • Open air conditioning met vrij uitzicht op de sawa. Is héél leuk, vooral als het oogsttijd is en de desa dames bezig zijn.
  • Gratis straatverlichting (zie plaatje in de header.). Dus u zult niet zo snel in het donker verdwalen.
  • Rustieke omgeving en veel warungs in de buurt.
  • Heeft uw vervoermiddel een lekke band, dan wordt deze gratis door het hotel weer gelapt. (Daarom heet het hotel ook hotel Tambal Ban).
  • Sociale omgang met de plaatselijke bevolking is in de prijs inbegrepen. Men keert dagelijks bij u aan om een praatje met u te maken.
  • Uw kamer wordt dagelijks gelucht, want er zijn geen ruiten in de ramen. Wel opletten dat er geen ongewenst insecten gedoe ongenodigd op bezoek komt.
  • Er is slechts één maar aan dit aanbod: U dient zelf uw lakens mee te nemen. De was echter wordt wel weer gratis gedaan, namelijk in de kali gelegen achter het hotel.
  • Volgens de Michelin normen, is het hotel 3* geklasseerd en dat laten de eigenaren van het hotel ook graag zien. (Zie foto onder waarop de Michelinbanden uitgestald op de grond liggen.)
  • De service balie is dag en nacht open en de service wordt zonder morren en met een lach verleend.

Enfin, dames en heren, mocht u plannen hebben om weer eens Indonesia te bezoeken, dan kan ik u dit hotel van harte aanbevelen. U zult er geen spijt van krijgen. Vervoer van en naar het vliegveld is aanwezig en voor de bezoekers is ook aanwezig een snel scheurijzer op 2 wielen om de omgeving te bezichtigen. Benzine wel zelf betalen en geen borgsom nodig.

Hieronder enkele foto's van het hotel en de entourage erom heen inclusief de drukke winkelstraat. Have fun.

 

Foto onder: De ligging van het hotel met het nabij gelegen warung centrum. De gestalde truck dient als personen vervoer van en naar het hotel voor grote gezelschappen met veel koffers. Één der warungs verkoopt Bakso: 3 porties halen en 2 betalen en gratis zegels voor de spaarkaart voor gratis plestik bewaardozen van de AH. Rechts op de foto is de eetzaal van het hotel. Het nuttigen van uw maaltijden gebeurt op de dagelijkse ouderwetse manier: jongkok en met gebruik van de 10 geboden uit een pincuk. De pincuks worden niet afgewassen, aangezien er volop pisangbomen aanwezig zijn en u daarmee verzekerd bent van schoon eetgerei.

Foto onder: De slaapkamer met open ramen: vrij uitzicht op de sawa, het voorhanden hangend fruit aan de pisangbomen en voorzien van open airconditioning, dus altijd frisse lucht, ook als u abusievelijk kentuts laat.

Foto onder: Er is drinkwater voorradig, weliswaar niet uit de ijskast, maar de nachten zijn er koel, dus het water is niet lauw. Mocht u 's nachts nodig een plas doen, dan kunt u dit gewoon van uit uw bed doen op de vloer. Het droogt vanzelf wel weer op. En het scheelt u een loopje naar het toilet in de kali toch.

Foto onder: De Michelin bekroningen.

Foto onder: De wasplaats aan de achterkant. Voor de kindertjes zijn de bandjes aanwezig om lekker in de wasbak te kunnen poedelen. Ten behoeve van de gasten is een compressor aanwezig, waarmee men zich snel kan droog blazen. Handdoekenzijn namelijk schaars en deze worden regelmatig door bezoekers gejat dus.....

Foto onder: Nog even terug naar de slaapkamer. Ten behoeve van muzikaal aangelegde gasten is zelfs een gitaar voorradig, zodat men zich niet hoeft te vervelen. Buren zullen geen klachten indienen, wanneer eventuele gegadigden een paar valse tonen produceren.

Foto onder: Het 2-wielig scheurijzer ten behoeve van de clientele, indien men de omgeving wenst te bezichtigen. Klanten die niet achterop kunnen, mogen plaats nemen op het bankje om hun beurt af te wachten. Leesvoer is aanwezig, zodat men zich niet hoeft te vervelen. Men kan ook - als dank naar het hotel toe - de tuin opruimen of rotte balkjes/plankjes verbeteren.

Foto onder: De weelderige natuur omgeving. Zelfs de kipasplanten zijn aanwezig.

Foto onder: Het vriendelijk personeel van het hotel, dat dag en nacht voor u klaar staat. Rechts is de chauffeur die u van en naar het hotel brengt. Hier is hij bezig om de hotel auto schoon te maken en te checken op eventuele gebreken. De man links is één der managers van het hotel, gelet op het feit, dat ie kouwe handen heeft en zijn zakken gebruikt om ze te verwarmen. De man in het midden is de service monteur, die van alle technische markten thuis is. Hij is tevens nachtportier en waakt over u. Hij is tevens gemachtigd om uw bloeddruk te meten, gelet op de meter in zijn handen, aangezien hij enige medische kennis heeft gestudeerd. Let we: het apparaat is niet he gangbare model; hij gebruikt hier nog het ouderwetse meetapparaat, namelijk recht toe recht aan in uw.......jeweetwel.

Foto onder: De scheerspiegel ten behoeve van de mannelijke gasten. Het is door een hotelgast abusievelijk verrampeneerd, doch ik kan u verzekeren, dat de kapotte spiegel inmiddels is vervangen.

Foto onder: De service medewerker is hier bezig alle technische voorzieningen na te lopen en te checken op gebreken, aangezien het hotel pertinent niet wil, dat de gasten voor onvoorziene problemen komen te staan.

Foto onder: De service medewerker is hier bezig om het water ten behoeve van de badgasten te verversen en eventuele ongerechtigheden te verwijderen. Soms willen wel eens de bekende sawa eendjes hier ook een bad in nemen.

Foto onder: Men zal natuurlijk afvragen, wat in hemelsnaam die liggende fles aan de boom links daar doet. U mag driemaal raden. Ik weet het wel. Ik geef u een paar hints: Er zit vloeistof in die fles. Bovenop de fles is een soort houdertje gemaakt. Er is verbinding van het houdertje naar de inhoud van de fles. Nou u dus.

 

Geacht lezerspubliek.

Ik maak van bovenstaande foto's een gekscherend verslag, maar mijn hart huilt vanwege het feit, dat men in een dergelijke entourage in zijn brood moet voorzien. Een land vol met natuurlijke bronnen en gode zij dank, dat het weer het toelaat (tropen) en dat men zich dus op een dergelijke manier zich kan bedruipen.

Ik zie zoiets al hier in Nederland gebeuren. Binnen 5 minuten staan de diverse instanties toch meteen op de stoep? De keuringsdienst van waren, de elektriciteit jongens, de stichting hygienische toestanden en weet ik veel wat nog meer, die ten tonele verschijnen en met verordeningen/vergunningen rondslingeren en die peperduur zijn.

Ik heb bewondering en respect voor de mensen aldaar, die met een lach op hun gezicht hun droefheid weten te verbergen en van de nood een deugd maken.... Leef en laat leven is het toch. Bij deze Tambal Ban figuur zal echt geen controleur/inspekteur langskomen en hem wijzen op het feit, dat ie geen VCA certifikaat heeft, dat ie geen veiligheidsschoenen draagt, dat zijn technische apparatuur wel goedgekeurd en of gecalibreerd is....

Triest... en waarom moet ik dan denken aan dat boek der boeken van Mr. W.H. van Helsdingen uit 1941: "Daar werd wat groots verricht." ..... Wie plukte de vruchten van dat grootse???? ....Tja, in elk geval niet de lokale bevolking. .... Het is er ooit ingepompt in dat land: Dat grootse. ...... Maar dan enkel ten behoeve van diegenen die het dichtst bij het vuur zaten en Dat Grootse is er nooit uitgehaald, want anno heden is het nog steeds zo. .... 68 jaar na het uitroepen van de Merdeka is het systeem erin gebleven... het systeem van "Pluk wat je plukken kan, als je het maar niet hoeft te delen met diegenen die er recht op hebben..... Is mijn persoonlijke mening. En er zullen best wel mensen zijn die het niet me eens zullen zijn. Mij een biet.

My mama told me: All that you have is your soul..... (Gezongen door Emmylou.)

Geloof me maar: al die mensjes daar in mijn geboorteland, die niet mee kunnen graaien uit die grote voorraad schuur en gedwongen zijn om er iets van te maken in hun leven, geloof me maar, geloof me maar, geloof me maar: Die mensen hebben soul. !!!!!.... Ze blijven lachen ondanks hun armoeizooi en hier in Holland zie ik zoveel starre strakke sagrijnige gezichten ondanks de welvaart... triest. Want laten we wel wezen: Als die man daar ziek wordt of is, dan heeft ie echt geen vreten op zijn bord.... Wel eens over nagedacht? Hoe het hier in het Westen geregeld is, ondanks het gezeik en gezeur van een economische crisis !!!!!

En heeft de oplettende lezer/-es toevallig op de foto's een volle ijskast gezien???? Zoals het hier in het rijke Westen gebruikelijk is en sommigen hebben zelfs 2 ijskasten en 2 vriezers...... Daar??? Not dus !!!! Men weet soms niet eens het woord ijskast te spellen, laat staan er ééntje te hebben.......

Al that they have is their soul.... al eeuwen lang en nog vele eeuwen lang en lang en lang.....

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top