Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Kediri
Rembang
Purworejo
Kinderen op school
Een lagere school SD
De Prambanan tempels
Cilacap
Koken in de desa
Leven in de desa
Een desa straatje
Kinderen in de desa
Bakstenen in de desa
Hotel Tambalban
Straatsnoeperijen
Rampok Macan
Honger in 1946
Maghrib
Wayangfiguur Semar
Stille Krachten I
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
De TrawaPari tempels
Pasuruan naar Malang
Teakhout of (d)jati.
Verpauperde Indo's
Het hoertje
Zeerovers in Indië
Indo's in Indië
Bep Vuyk
De broers Gentis
Jogja Keraton
Jogja impressies 1
Jogja impressies 2
Dokter Soetomo
Die goeie ouwe tijd
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Aardverschuivingen
Bergenbuurt Malang
Emma van der Pal
Kasbi
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
Drama Dermodjojo
19 maart 1868
VOC en landje pik
"Toontje" Poland
Eindelijk weer thuis
Indisch of "Belanda"
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
De desa Cekel
Pak Tani Dawet Hitam
Frank Boon
Marie W. Corbet
Orang kecil
Pak Lurah
Ken Dedes
Streetlife Jakarta
Siti Aisyah Pulungan
Contracten Suriname
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

De Keraton van Jogja(karta).

Een foto impressie gemaakt door mijn verre vriend aldaar woonachtig en alle foto's zijn het copyright van hem. Verboden ONGEVRAAGD te jiplak. Dat laatste mag wel, tenzij vooraf toestemming gevraagd en verkregen wordt. Kost niets hoor om het te vragen, nog geen rijstkorrel, maar het toont wel je aturan toch....OK, amien en dank u wel. 

Een ieder die een klein beetje te maken heeft of te maken heeft gehad, weet natuurlijk wel wat Jogja inhoudt en ik ga daar beslist niet verder induiken om het allemaal nog eens haarfijn  uit de doeken te doen. Wil je meer weten over Jogja?.... Voila, open je browser en google er lustig op los en bijna alles wat men wilt weten komt boven water.

Er zit echter wel een MAAR aan: Wil je googelen op Jogja, doe dat lekker op een ander tijdstip en gebruik je tijd eerst om deze pagina's te bezien. Is veel leuker toch.

Mijn verre vriend echter kon het niet over zijn hart verkrijgen om het toestromend publiek hierzo zelf aan te laten modderen en heeft ergens van één of andere wikipedia site of zoiets wat bij elkaar gesprokkeld naar alle eer en geweten en te goeder trouw. Mochten er derhalve lezer-s/-essen zijn die het met de inhoud niet eens zijn, soit, be it. Gaat en verkondig dan het juiste woor en verstrek mij dan aub uw juiste bewoordingen, zodat ik het kan aanpassen. ;-)

Quote:

 

De Sultan van Jogjakarta, ook Djokjakarta, is een Javaans heerser. De sultans behoren tot het Huis Kartasura en zijn afstammelingen van Hamengkoeboewono I die een deel van het rijk van de keizers van Mataram wist te veroveren en het sultanaat Jogjakarta vestigde. Een oudere tak van het Huis Kartasura wist Soerakarta en het zuidoosten van het rijk te behouden, daaruit werd het soenanaat Soerakarta onder de soesoehoenans van Soerakarta. Beide vorsten moesten de Nederlanders als hun meesters erkennen, Nederland was tot de Tweede Wereldoorlog de suzerein van Jogjakarta. De beide vorstenhuizen begraven hun doden in een gezamenlijk grafcomplex in Imogiri.

De sultans hebben verschillende titels gedragen, de Nederlandse autoriteiten beslisten van geval tot geval of de sultan met "Hoogheid" of "Prinselijke Hoogheid" werd aangesproken.

De soesoehoenans van Soerakarta verloren hun macht in 1945 maar de jonge sultan van Jogjakarta Hamengkoeboewono IX die zijn invloed aanwendde ten behoeve van de Indonesische onafhankelijkheid wist zoveel goodwill en gezag te verwerven dat hij gouverneur van Jogjakarta werd en voor zijn kraton en huis bijzondere privileges verwierf. De vorst werd vice-president en minister in diverse Indonesische regeringen.

Deze tak van het Huis Kartasura wordt ook "Hamengkoeboewono" genoemd. Alle regerende vorsten heten Hamengkoeboewono

De sultan voert de titel "Sampeyan Dalam ingkang Sinuhun Kanjeng Sri Sultan Amangkoe Boewana III Senapati ing Alaga Ngah 'Abdu'l-Rahman Saiyid ud-din Panatagama Khalifatu'llah ingkang Yumeneng Kaping" wat met "De Heerser die het Universum bestierd, opperbevelhebber, Dienaar van God, Heer van alle Gelovigen" wordt vertaald. Deze mohammedaanse heersers zijn polygaam en hebben vele vrouwen, bijvrouwen en concubines gehad. De vrouwen en de vele kinderen van de "padmi" dragen titels die tijdens hun leven aan hun positie binnen het koninklijk huis en aan hun eigen status worden aangepast[1].

 

Unquote. 

 

OK, daar gaat ie dan.

Enkele beelden van de kraton en behuizing en bewoners en hun werkzaamheden. Bij de beelden geen commentaar mijnzerszijds, aangezien alles voor zich zelf spreekt toch.

 

 

 

 

En op de achtergrond Mr. Buck Owens himself met Swinging doors.

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top