Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
De Cannalaan
Impressies Surabaya
Peneleh 2014
Surabaya Moorden
Kees, een Chinees
Atamimi de Arabier
Fred Krisen
Jos Crawfurd
Joop Nahuysen
Joop's foto album 1
Joop's foto album 2
Joop's foto album 3
Joop's foto album 4
Joop's foto album 5
Joop's foto album 6
Joop's foto album 7
Fam. Saleh-Hartman
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Joop's trip naar Demak, Kudus, Pati en Rembang via Semarang in mei 2013.

Uiteraard werd Joop vergezeld onder "strenge" begeleiding van Evie zijn vrouw en enkele andere belanghebbenden/betrokkenen.

De foto's laten een klein deel zien waar Joop allemaal is geweest in Rembang.

Jammer genoeg seinde Joop geen foto's over naar me van die ene bewuste avond, toen hij kans zag alleen op stap te gaan....

Ik kan het begrijpen, want stel je voor, dat ik abusievelijk enkele compromitterende scenes hier op de site zou plaatsen.... Nou reken maar dat er iemand heel hard benen moet maken en de komende dagen zijn dagelijkse portie eten in de warung moet gaan kopen en nuttigen... Dan hebben we het nog niet over het feit, dat Joop 's avonds op de bale bale in de tuin moet gaan slapen en aangenaam gezelschap krijgt van ..... die stekende gonsdingetjes genaamd nyamuk.

Enfin, kijk zelf maar en luister naar Setangkai Bunga Mawar Yang Merah van mijn neef Mus. Niet mooi? Muteknop even indrukken en je hebt geen last meer van de klanken die je gehoor binnen dringen. Gampang toch?

 

Foto's onder te Rembang:

Het was etenstijd en uiteraard moest Joop weer zonodig ergens wat nuttigen. En dat was dus bij de ballentent waar ze sate Serepeh verkopen. Dat deed Joop trouwens heel slim. Onder het mom van : "Kom, ik maak een foto van jullie." loodste hij het gezelschap zo de warung in. Je kan er toch moeilijk "No" tegen Pak "No" zeggen, was Joop's kommentaar.

Het eten wordt op een jatiblad geserveerd

 

Foto onder: Hier zwaait Joop nog vrolijk naar de fotograaf, niet vermoedend, dat even later het gezelschap ineens al buiten stond en Joop de rekening gepresenteerd kreeg.

 

Foto onder: Joop en het gezelschap maakten ook een becak ritje en Joop moest en zou kommentaar leveren op het slakkengangetje van de backbestuurder. En dat leverde uiteraard de volgende scene op omdat Joop zich niet liet kennen, nadat de bacak bestuurder hem toesnauwde: "Dan doe je het lekker zelf toch?" Joop heeft het geweten.... dagen lang erna zat ie nog voor pampus in zijn kursi males in de schaduw te puffen.

 

Foto's onder: De vismarkt. Uiteraard had Joop ook hier kommentaar op de vissen, waarop Evie toen besloot om dan maar meteen een stel flinke jongens in te slaan met begeleidend kommentaar naar Joop toe: "En nu zal je vis eten ook." ... (Hij belde me op afgelopen week: Ik kan geen vis meer zien. Vis ontbijt, vis lunch, vis diner, vis souper, vis midden in de nacht als ik wat wil camil, vis in de vijver buiten.....Zelfs mijn buurman heet Vis en soms zit ie vis-á-vis ook nog....)

 

Foto onder: De klenteng..... "Neen Joop, hier verkopen ze dus geen bami kua. Dit is een tempel ja." Het was namelijk onderhand weer lunchtijd... te zien aan de Stand van de Zon... :-)

 

Foto's onder: (Bijschrift van Joop zelf): Het woonhuis van R.A. Kartini (21-04-1879 tot 17-09-1904) in Rembang. Zij kwam op voor de Emancipatie van de Javaanse vrouw. Nog maar 25 jaar oud, overleed zij op 17-09-1904., 4 dagen na de geboorte van haar zoon. De eerste (en laatste) heldin van Indonesie. 21/04 is daarom ook Hari Kartini.

 

Foto onder: Ook hier tuinde Joop erin. Wa's kebeurd? Evie vroeg aan Joop om bij de waringin boom te poseren en Joop deed dat getrouw Evie's wens. Enfin, Evie maakt de foto, kijkt in de display en zegt voldaan: Zo, nu heb ik 2 ouwe knarren bij elkaar.

De echte boom, die mooie dus met al die dikke wortels is ongeveer 110 jaren oud en staat circa 30 meter verwijderd van het graf te Bulo (Blora) van de Raden Ayu Kartini. Dat andere boompje is jonger, alhoewel hij wel een steun nodig heeft voor zijn linkerbeen.

 

Foto onder: Het uitje is weer voorbij en dalen al over Bandung richting vliegveld. Net naast de propellor van de XIAN MA60, is het treinstation te zien. De winkel van Pak Sinkel ligt er vlakbij, maar moeilijk te zien..... camouflage kleuren namelijk....

 

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top