Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Las Vegas USA
Mid. Java Indonesia
Midden Java foto's
Midden Java Senjoyo
Bob Bär's verhaal
Dick Bär's verhaal
Anton van Apeldoorn
Familie Wieligmans
Joyce Kennard-Luther
Externe Indo links

 

Een kort relaas over (en van) een Las Vegas Indo.

Geen achtergrond muziek. Klik op de links.

 

Één van die vele Indo's (vul zelf maar in welke andere term je eventueel wilt gebruiken - zie mijn inleiding op de hoofdpagina) is Gerard Doppert... voor de geneaologen onder ons: een vrij bekende achternaam... een voorouder ooit in het verre verleden uit Duitsland meegetrokken met de VOC.

Gerard - met zijn familie - trok naar Nederland in 1953 vanuit Jakarta en 9 jaren later in 1962 was het aju paraplu en dag nat Nederland en vertrokken zij naar California.... de zon tegemoet.

In 1967 moest Gerard het leger in om zijn soldatenplicht in Vietnam te vervullen en maakte gelukkig het einde van de oorlog mee. Zelf heb ik nooit stil gestaan bij het feit, dat er inderdaad ook AmerIndo's hun dienst vervulden in Vietnam, dus voor mij nu ook een weet, want met hem zullen er best wel meerdere Indo's daar dienst hebben gedaan. 

In 1994 verhuisde Gerard naar Las Vegas en woont er nog steeds. Helaas voor Gerard, in de buurt van Las Vegas hebben zich niet veel Indo's gevestigd. Deze zitten veel meer in de Los Angelos area van California. Ja, een beetje vervelend voor Gerard en daarom voor hem deze website pagina, zodat ie weet dat er elders toch wel mensen zijn die weten wie hij is en wat hij doet. Cheer up Jer !!! Als ik aan mijn tempe goreng knabbel, zal ik in elk geval aan je denken.

Gerard of Jerry zoals de Americans hem noemen is gepensioeneerd en heeft als hobby het mixen van muziek, waaronder Indorock en hij doet het heel goed, is mijn opinie.

KLIK HIER en oordeel zelf....... Een mix van....ja muziekliefhebbers en vooral van de Indorock, van wie zou dit nummer zijn? En de titel?  Klinkt het nummer bekend? Ook ooit uitgebracht door een "Grote" Indo, die helaas ons ook heeft verlaten. (Oh ja, de valsspelers onder ons, die in de muziek zitten, mogen dus niet meedoen, te makkelijk voor hen.)

In het menu Muziek muziek muziek heb ik het volgend nummer ook geplaatst, maar ook hier op deze pagina, omdat ik bang ben dat het daar in de vergeethoek raakt.

Als eerbewijs aan de zangeres Ruth Creutzburg en de band en de geluidsman Jerry, dan hierbij ook de link naar het nummer LIEF INDIë.

PS: Misschien dat Gerard/Jerry mij nog wat meer stuurt zodat ik het hier kan plaatsen. 


 

Oh ja, ook nog dit voor alle andere Amerindo's......

NOT Streaming Radio, maar oude opnames van AMERINDO.

Klik op AMERINDO 1   of op  AMERINDO 2 om de opnames te beluisteren. Campuraduk van alles wat voor de Indo's daar. Bakkie kopi tubruk erbij, pisang goreng, onde onde en gewoon niks doen en luisteren. Al toch. Maar ja, als je er niet van houdt en ook niet van deze campuraduk, oh jee, dan heb je pech en ben je verplicht elders te surfen op het net of op deze site.

 

 

Top