De Weduwe van Indië: Menxel-de la Combe
Geplaatst 2-4-2019 op Indisch4ever.

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag.
Ook veel Indische mensen die in Nederland gingen wonen kozen voor deze stad en overleden er. Dat is te zien aan de grafstenen. Bijvoorbeeld deze foto van de begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.
Zoek naar foto’s en namen .
De zerk beschrijft haar als Oma van Menxel-de la Combe . Haar voornamen waren Annetje Wilhelmina Theresia en haar geboorte werd aangegeven met de naam de Lacombé .
Geboren in 1887, erkend in 1893 te Koetoardjo. Toen woonde daar J. de Lacombé die vermoedelijk dezelfde persoon is al Jan de Lacombé die een willemsorde kreeg in februari 1880, voor krijgsverrichtingen als mineur te Atjeh. Jan, geboren in 1854 te Poerworedjo, was een zoon van Rakem en Alexander de Lacombé.
Annetje kreeg 7 kinderen met de belg Ludovicus van Menxel (1865-1933). (= Louis) Ze huwden in 1905 te Poerworedjo, waar hij werkte bij ‘N.V. Javasche Maatschappij ter verduurzaming van levensmiddelen’ 10 jaar later was hij kastelein bij de Societeit Concordia te Bandoeng.
In het graf is bijgezet Floris den Hartog(1912-1965) die in 1938 huwde met dochter Stephanie.
Voor zijn internering als krijgsgevangene werkte hij bij Fa Luyks te Bandoeng , een winkel in radio, foto- en filmapparatuur o.a. Luyks had ook een radiozender.
Zijn vader Christiaan Hartog werkte bij de staatsspoorwegen net zoals de Rotterdamse vermoedelijke vader van diens echtgenote Florence Hommes, moeder van Floris.
Nog een tweede schoonzoon van Oma de la Combe ligt sinds 1967 in dit graf.
Louk Lang is Louis Alexander Albertus Lang en huwde dochter Josephine van Menxel in 1936. Voor het huwelijk werkte ze bij de PTT te Bandoeng. Louk was zoon van Willem Albertus Lang en Josephina Elisabeth Davis, Foto Louk en Josephine van brouwertree.com. Louk werkte bij de PTT te Bandoeng . Zijn vader Willem was deurwaarder te Kema en klerk in het residentiekantoor te Menado.
Oudst bekende voorouders van Louk zijn Jacob Lang en Maria Tampenawa, beiden geboren ca 18o5 te Menado. Ook Lien Nelwan-Weijdemuller is hun nazaat.
Als laatste werd in 1999 bijgelegd Juliana Vera van Menxel. Geboren in 1913.
Zij kreeg een eigen grafsteen. Heeft zij meer dan 30 jaar dit graf betaald en onderhouden?Is zij daar geplaatst door haar kinderen of door zus Josephine, echtgenoot van Louk Lang? Josephine overleed een jaar later.
Juliana werkte voor haar huwelijk bij Dunlop & Co te Bandoeng . Ze huwde voor maart 1942 met Leo Victor de la Rambelje, geboren in 1913 te Bandoeng. In 1942 wordt hij als vlieger krijgsgevangene. Zoon van PTT-beambte Frederik Adolph de la Rambelje en Eugenie Beatrix Monteiro.
De oorsprong van de familie de la Rambelje ligt in Ceylon en mogelijk was VOC-soldaat Louis de Larambelje de stamvader Hij was te Ceylon in 1699, aldus een bericht op het IGV-forum.