Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Kediri
Rembang
Purworejo
Kinderen op school
Een lagere school SD
De Prambanan tempels
Cilacap
Koken in de desa
Leven in de desa
Een desa straatje
Kinderen in de desa
Bakstenen in de desa
Hotel Tambalban
Straatsnoeperijen
Rampok Macan
Honger in 1946
Maghrib
Wayangfiguur Semar
Stille Krachten I
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
De TrawaPari tempels
Pasuruan naar Malang
Teakhout of (d)jati.
Verpauperde Indo's
Het hoertje
Zeerovers in Indië
Indo's in Indië
Bep Vuyk
De broers Gentis
Jogja Keraton
Dokter Soetomo
Die goeie ouwe tijd
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Aardverschuivingen
Bergenbuurt Malang
Emma van der Pal
Kasbi
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
Drama Dermodjojo
19 maart 1868
VOC en landje pik
"Toontje" Poland
Eindelijk weer thuis
Indisch of "Belanda"
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
De desa Cekel
Pak Tani Dawet Hitam
Frank Boon
Marie W. Corbet
Orang kecil
Pak Lurah
Ken Dedes
Streetlife Jakarta
Siti Aisyah Pulungan
Contracten Suriname
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Siti Aisyah Pulungan,

 

 • Nieuwsbron en foto's van Detik.com/tv en Kompas.com (Copyright).
 • geboren:  2006 te Medan (of in  elk geval in de gemeente Medan Noord Sumatra. 
 • Dochter van:  Muhammad Nawawi Pulungan (in 2014 circa 55 jaar oud) en moeder ???
 • Opleiding: 1ste klas Lagere School.
 • Beroep: Vrachtbecak bestuurster, verzorgster van zieke vader, kostwinster en tevens houdster van een Certifikaat Liefde voor Vader.

 

Dit is het verhaal van Siti Aisyah Pulungan en niet geschikt voor bezoekers van deze pagina op mijn website, die slechts geïnteresseerd zijn in grote stokken sate vol geregen met stukken vlees van een ons per stuk of gado2 op de nasi kuning of diverse feest- en braspartijen of mooie stranden op Bali of iets dergelijks.

Dit verhaal is dagelijks nieuws over de ellende van de kleine man/orang kecil van Indonesia en ik gun Siti Aisyah Pulungan een speciale pagina, omdat zij het verdient en gelukkig is er voor haar en haar vader een goed einde gekomen aan hun misere en ellende. 

Het verhaal van Siti Aisyah Pulungan:

3 Jaar geleden kreeg vader Muhammad een ernstige aandoening (het nieuws vermeldt niet welke aandoening), die zijn spieren aantastte en hij gedwongen werd om zijn beroep als chauffeur niet meer uit te oefenen. Hij werd zwaar bedlegerig en zwakte met de dag af.

Zijn kwaal had tot gevolg, dat hij

 

 • geen inkomsten meer had,
 • zijn vrouw hem verliet,
 • zijn kind van school af moest, omdat het schoolgeld gebruikt werd voor medicijn aankoop,
 • hij geen nieuw huurkontrakt kon betalen voor onderdak. (In Indonesia is het gebruikelijk, dat men de huur voor een jaar vooruit betaalt.)
 • hij van het kleine beetje geld wat er nog over was, een vrachtbecak kocht (of huurde) en
 • dat hij en zijn dochter Siti Aisyah 's avonds de becak gebruikten als hun onderdak
 • en door voortdurende zwakte zijn dochter genoodzaakt was om de plaats van haar vader als bestuurster van de vrachtbecak in te nemen.

Enkele foto's van de toestand van beiden, voordat uiteindelijk vader Muhammad opgenomen werd in het ziekenhuis ter verzorging.

Vader en dochter in het verkeer van Medan.

 

 

  

Dochter Siti verzorgt haar vader.

 

Beiden overnachten in de buitenlucht en worden ook vaak weggejaagd door de bewaking aldaar aanwezig. Een "geliefde" plek van Aisyah om haar vader te wassen is de moskee Al Mashun, Sisingamagaraja alwaar water te krijgen is om haar vader te wassen. Doch als hooggeplaatste personen de moskee binnentrden, worden zij ook daar weggejaagd.... Men beschouwt hen als bedelaars....maar pertinent beweren vader en dochter dat zij niet bedelen. Zij accepteren wel fooien of giften in de vorm van geld, voedsel en medicijnen, indien dat hen wordt aangereikt.

 

Ter ere van Siti Aisyah Pulungan en tienduizenden anderen in het land Indonesia....

....het land waar vele Indo's van afstammen en waarvan sommigen zich veroorloven om alles onder de kolong te schuiven wat daar gebeurt omdat het niet in hun kraam te pas komt.

 

 

En dit is het Youtube verhaal (Kompas TV) van Siti Aisyah Pulungan en haar vader, die in het algemeen ziekenhuis van Medan werd opgenomen, nadat het nieuws over beiden bekend gemaakt werd en nadat de burgemeester van Medan - Dzulmi Eldin - op 19 maart 2014's avonds om 22:30 WIB zich persoonlijk verwittigde van de toestand waarin vader en dochter zich bevonden, slapend in hun becak op straat..... een klein jong meisje van 8 jaar oud, die waakte over haar zieke vader en hem verzorgde.....

Tegenover de pers verklaarde de burgemeester, dat Muhammad Nawawi Pulungan in het ziekenhuis zal verblijven, totdat hij 100% genezen verklaard wordt. Er is ook een fonds opgericht ter ondersteuning van vader en dochter's levensbehoeften. En beiden krijgen een huis van de PemKot Medan... (Nu pas?)

Gelukkig dat hij nu in elk geval verpleegd wordt en moge hij beter worden en moge Siti weer naar school kunnen gaan. Haar verhaal is wereldkundig gemaakt en zolang het internet bestaat, zal de wereld het weten. Hopelijk zal zij later een goed leven hebben. Moge Allah haar beschermen en met haar alle anderen die in het zelfde schuitje zitten.

Siti Aisyah Pulungan ging vrijdag 21 maart 2014 weer naar school toe en werd geplaatst op de SD die circa 100 meter verwijderd was van het ziekenhuis Pringadi, alwaar ze na schooltijd haar vader verder verzorgt.

Hieronder een opname van Detik.com: Weer terug in de schoolbanken van klas 1 van de sekolah dasar.

 

Mijn vraag echter aan de burgemeester: Moest dit nu 3 jaren lang duren, aleer uwes edeles zich verwaardigt om 's poolshoogte te nemen?????

Bapak Yang Terhormat, Wali Kota Dzumli Eldin, kota Medan: ....Mengapa tunggu berita2 Detik.com dan Kompas.com pada tggl 19-21 Maret 2014, sebelum..... "Ternyata pemilu telah membuka mata mata mereka yg tertutup selama 3 tahun ini."

Indonesia: Mengapa "buang uang" milyaran ikut cari pesawat MAS MH370? .... Mengapa?.... Siti Aisyah Pulungan dan ayahnya Muhamad Nawawi Pulungan bukan anak tirimu. Tahulah: Mereka anak asli tanah/negri Indonesia. .......Indonesia, mengapakah engkau berani memalukan dirimu?

Detik.com:

"Itu bentuk ketidakpedulian antar warga. Itu pembiaran, prinsipnya 'loe-loe, gue-gue.' Sudah tidak ada kerukunan tetangga," ujar Kak Seto di Kompleks Parlemen, Senayan, Jakarta Pusat, Kamis (20/3/2014).

Menurut Kak Seto, semua lembaga termasuk Kemensos, Kementerian Pemberdayaan Perempuan dan Anak, Kemenag, hingga BKKBN seharusnya turun hingga ke satuan masyarakat paling rendah. Pencegahan harus diutamakan agar kasus serupa tak terulang lagi.

"Pemkot juga harus turun tangan. Ada yang namanya P2TP2A atau Pusat Pelayanan Terpadu Pemberdayaan Perempuan dan Anak. Itu ada di tiap kota," ujarnya......

 

 

 

Dit is een lied voor kinderen van Dimitri van Toren, maar Siti Aisyah Pulungan is met haar 8 jaren oud anno 2014, geen kind meer.... Nooit geweest kan je wel zeggen. De harde levensles op weg naar volwassenheid heeft zij helaas al moeten leren en ondervinden.

 

 

Terimakasih Detik.com , Kompas.com dan De Watie!!!!

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top