De weduwe van Indië: van der Sluis
Geplaatst 19-8-2019 op Indisch4ever.

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag. Ook veel Indische mensen die in Nederland gingen wonen kozen voor deze stad en overleden er. Dat is te zien aan de grafstenen. Bijvoorbeeld aan deze foto van de begraafplaats Nieuw Eykenduynen te Den Haag.
Cornelia Titalej was geboren 1878 en overleden 1961 in Den Haag. Titalej is een Molukse naam en komt ook voor in andere spellingen als Titaley en Titaleij.
Ze huwde in 1922 met Hendrikus Frederikus Johannes Wolf van der Sluis, van wie ze al volwassen kinderen had. Zoals Philip en Christine die ook in dit graf rusten. Haar man was zoon van de Javaanse vrouw Mina en Flip van der Sluis, vemoedelijk een militair die zoon Hendrikus in 1881 naar het pupillenkorps stuurde. In 1908 nam Hendrikus ontslag uit het leger en werd employee van de staatsspoorwegen te Soerabaja. In 1931 ongeveer ging hij met pensioen.
Zoon Philippus Nicolaas (1896-1967) was 6 jaar fuselier in het leger, maar vertrok in 1918.
Dochter Christine Charlotte van der Sluis (1900-1971) huwde in 1927 Leendert Ryer Alexander van Beem, werkzaam bij de weeskamer te Semarang en later als procureur bij de Raad van Justitie te Padang en Soerabaja. Werd geinterneerd te Tjimahi.
Zijn broer Anton huwde Lucie Lammerding die werd bijgezet in dit graf.
Stamvader was Jan Betting van Beem uit Den Haag die als kapitein infanterie in 1844 eerloos werd ontslagen en tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens ‘ misbruik van gezag, ontrouw en valsheid alsmede aan medeplichtigheid aan doodslag‘
Lucie Lammerding (1897-1965) was de dochter van Eduard August Lammerding, employee Nederlands-Indische Spoorwegmaatschappij en Adelaide Sara Stecher. Haar stamvader Bartholomeus Christianus Lammerding geboren was ambtenaar, vermoedelijk in 1797 geboren te Amsterdam. Via de familie Stecher te Malakka is ze verwant aan de Canadese premier Justin Trudeau en Generaal Berenschot .