De weduwe van Indië: Vries
Geplaatst 5-5-2012 op Indisch4ever.

Mensen die terugkeerden uit Indië vestigden zich in Den Haag. Ook veel Indische mensen die voor het eerst in Nederland gingen wonen kozen voor deze stad. Mensen overleden en dat is te zien aan de grafstenen van de begraafplaatsen, bijvoorbeeld deze foto van de begraafplaats Oud Eik en Duinen te Den Haag.
Majoor intendant van het Oost Indisch Leger Barend Wilhelm Christiaan Gijsbert Vries was in 1858 te Den Helder geboren en overleed in 1942 te Den Haag . Zijn vader was leraar aan het Koninklijk Instituut Marine. Barend werd uitgezonden naar Indië en huwde daar Wilhelmina Louise Termijtelen, geboren en opgegroeid in Hees bij Nijmegen en net 2 jaar in Indië. Via haar moeder Henrietta Smissaert, wel geboren en getogen te Indië en vermoedelijk indo-europese, was ze nazaat van Jan van Riebeeck en Rijcklof van Goens. Drie zusters van Wilhelmina huwden ook met officieren. Haar vader was luitenant-kolonel Johannes Cornelis Termijtelen. Twee ooms Termijtelen waren in Indië eveneens officier en opa was dat in Nederland.
In het graf is later bijgezet hun zoon Barend Lodewijk Vries , (1885-1951) met pensioen in 1936, 24 jaar leraar aan de Koningin Emma School te Soerabaja en zijn vrouw Flora Baier (1885-1967), dochter van tokohouder Charles Louis Baier en Louise Henriëtte Pike, dochter van een Engelse-Nederlandse schipper geboren Koromandel, Bengalen ca 1815,
Gijsbert Vries (1917-1997) was hun zoon. Hij huwde zijn achternicht Francisca Christine Jenae, dochter van Johan Jurrien Jenae en Hendrika Termijtelen.