Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
PENELEH 9 nov 2021
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E GRAVEN DEN HAAG
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

 

 

Hieronder links naar: diverse Indische/Indonesische gerelateerde sites:

 

De volgorde is willekeurig, maar zelf vind ik ze allemaal even goed. Uiteraard zijn het mijn keuzes en dring ik deze links het publiek niet op, maar het vereren van genoemde sites met een bezoekje kan toch geen kwaad?

 

Ed Brodie,  www.stichtingadinda.nl  Ook al een Indo uit Surabaya met bindingen naar Malang :-) 

 

Nieuws over Indonesia en Indië: www.indonesie.actieforum.com/

 

www.indisch4ever.nu .... Een forum met van alles over toen en nu met webmaster Boeroeng.  (Voorheen samen met Nelly, maar zij heeft zich teruggetrokken een paar jaar geleden.) 

 

Van oud en nieuw over alles: www.onzeplek.nl 
 
Kijk ook even bij Patrick Wouters op Facebook: https://www.facebook.com/Patsounds?fref=ts

 

Een hele bizondere. Ik kende deze site al langer, maar pas sinds kort (2013 of zoiets) - via prive emailverkeer - ook de webmaster, de verhaler, de gedrevene achter deze site: www.julieallebewijzen.blogspot.com/  En deze Indische jongen of Indo of hoe je hem en ons ook noemt, is tevens in de eerste plaats een mens die aan zijn medemens denkt en er ook wat voor doet: http://biokidssenegal.blogspot.sn/  

 

Dank je wel William, dat ik je mag kennen, dat ik van je kan leren. En wie mag William dan wel wezen, als je toch al nieuwsgierig bent naar zijn echte "ik" ?  Klik dan hier op  ZIELEROERSELEN ... de vergelijking tussen een Westers kind en Anak Sampah en bekijk ook de link die ik onderaan heb geplaatst in verband met de rode lijn Afrika en Indonesia..... En als je toch al bezig bent:

 

Een link naar Pa van de Steur. Druk dan ook even HIER en kijk ook helemaal onderin naar die bolle gezichtjes en broodmagere armpjes. Is het bekend, dat je bij het KITLV, via Yayasan Pa van der Steur, dossiers mag zien wat betreft die kindertjes met hun geboortedatum etc. Wel kontakt opnemen eerst met Yayasan Pa van de Steur; op hun site staat vermeld hoe dit gedaan moet worden. 

 

Een verhaal over Surabaya in het algemeen: http://theskylookeddown.blogspot.com/2009/01/2-surabaya.html maar wel in het Engels. Klik op de foto's en je kunt ze vergroot zien.  

 

http://indocentrisch.weebly.com/index.html   Heel mooi opgezette site over/van/met familie Simao en andere takken w.o. betovergrootvader Fransz, verhalen en diversen. Beslist de moeite waard om langs te gaan. (Zit gerelateerde familie van mij ertussen op die site: 2x zelfs.)  

 

De dagelijkse nieuwsberichten uit Surabaya, maar wel in het Indonesisch..... en sommige zijn traag, dus geduld.

http://www.suarasurabaya.net/ met radio aan boord en tempo doeloe foto's (linker kolom.)

Kijkend naar de Vulkaan, het dagboek van Bep Stubert. Oorlog, kampen, verdriet, en weer verder doorgaan met het leven    http://www.kijkendnaardevulkaan.nl/

 

Mooie fotografie en reisverhalen Indonesia van www.peterboom.nl Het loont beslist de moeite om daar eens rond te neuzen en te lezen. 

 

Een hele mooie site: het levensverhaal van Ferry Abels geboren te Singkawang circa 30 km noordelijk van Pontianak gelegen op  Kalimantan... kortom, surf er naar toe en lees zijn verhaal..... Zijn verhaal over tijden vóór de 2de WO en de Japanse bezetting van Indië, zijn verhaal over het verlies van zijn vader, de Vrijheidsstrijd van Indonesia (Merdeka - ik weiger het Bersiap te noemen, maar dat is mijn mening en opvatting) ..... en mijn PET af voor meneer Abels, al was het enkel en alleen maar vanwege zijn eerbiedwaardige leeftijd... een pursang rasechte Laatste der Indo Mohikanen. !!!!!! Anno juli 2012: een respectable leeftijd van 86 jaren, bepokt en bemazeld door het (Indisch) leven. Klasse oom Ferry !!!!

 

Een mooie weblog met foto's, muziek, video's en nog veel meer is te vinden op Kawanjawa's website op Multiply. Klik hier om er naar toe te surfen.

 

Een verzamellink van Nederlands-Indië.besteoverzicht.nl  Nederlands-indie

 

Een verzamellink nederlandsindie.Uwpagina.nl

 

Een mooie historische website over de suiker industrie Nederlandsch Indie: http://www.willemsmithistorie.nl  

 

John Klein Nagelvoort, kundig kenner van militaire zaken, Aceh oorlogen en meer is te vinden op zijn site www.atchin.nl  Hij verstrekte me digitale kopiën van een oude foto van Tiemen Cornelis Johannes Kroesen, oud legercommandant KNIL en man van mijn overoma Anna Johannes. http://www.facebook.com/Keumpenie Geef John een "Like" als u Facebook heeft waarvoor zijn dank. Vergeet niet dat het een stuk Ned.Indische historie is, dus breng hem daar ook een bezoek aub. 

 

Veel foto's en informatie over huidig Indonesia. Mooi. Ga langs en breng Harry een bezoek op Harry en Jannie's site.  

 

Een hele mooie site met prachtige foto's van Indonesia.... bergen, landschappen, video's en meer. In het menu bovenin kan men surfen naar diverse delen van Indonesia. Te bezichtigen op: landscapeindonesia.com

 

Een site van Stichting Arjati - cultureel Indisch Erfgoed te Breda met mevr. Wallenburg als voorzitster en meerdere bestuursleden. Kortom: Het loont de moeite om deze site ook in uw favo's te plaatsen en regelmatig terug te keren. Stichting Arjati Breda.  Walter Kessels levert regelmatig bijdragen aan de stichting.

 

Footprint Travel heeft als motto Go Fair, Go Local. Wij vinden het belangrijk dat er contact is tussen bezoekers en bewoners en streven naar duurzaam toerisme..... Een site met een aanbod van individuele alsmede groepsreizen. Zij bieden geen reizen aan, waarbij men hele dagen in de bus zit en dan ff snel eruit om een uurtje ergens iets te bezichtigen en hupsakee als bebeks achter elkaar waggelend weer de bus in op naar het volgende. Meer is te lezen en te zien op de site INDONESIA RONDREIZEN Footprint Travel. Beslist de mooeite waard om een kijkje te nemen op deze site, mocht men reisplannen hebben naar Indonesia.

 

Een link (via Footprint Travel) naar diverse 123-reisblogs.nl/links: Reisblogs.

 

 HTTP://wal1.webnode.nl   Een site van Ed van der Wal: .... met foto's, beschrijvingen en documenten van de 17 kampen, waarin ongeveer 1500 mensen uit Salatiga afkomstig, werden vastgehouden. Een interessante site voor belanghebbenden en geïnteresseerden. 

 

Een link naar de verzamellinks van Roeland Blok, te vinden op http://pa0rbc.atspace.com/indie/indie.html Blader gerust er door heen. Veel interessante links naar Japanse en Republikeinse kampen, boeken, uitzendingen en natuurlijk Indië. Behalve de Indië links ook nog diverse andere links op bijvoorbeeld electronica. Teveel om op te noemen.

GO TO for the story of my great grandfather and ARMENIAN language. En daarna vervolgend. Kijk in het linkermenu.

 

Tja, sinds kort (eind januari/begin febr 2018) heb ik een dame leren kennen woonachtig in het Brabantse land, een soort soulsister zeg maar. Zij weet (nog) niet veel over dat OUDE Indië en de daarbij behorende pijnen en vreugden, maar... zij is lerende (denk ik, vermoed ik, hoop ik, weet ik zeker) en... zij is bezig met diverse projecten op Geni.com en heeft al een boel veel menselijke (wereldwijde) aardebewoners aan elkaar gekoppeld, waaronder natuurlijk Indo's en Armeniërs met Indo roots of zijn het Indo's met Armenische roots? Maakt niets uit, we zijn en blijven mensen, al gedragen velen zich niet menselijk helaas....want ook zij heeft haar deel van het leven gekregen, ongevraagd op haar bordje neergekwakt.....

Broer van haar opa ligt in de Javazee: https://www.geni.com/people/johan-jasper-abraham-van-staveren/6000000010637809465 Schout bij Nacht van Staveren. Lees ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Poelau_Bras_(schip,_1929)

Ondergang van de Junyo Maru:https://www.geni.com/projects/ondergang-van-de-junyo-maru/46542

Haar naam is ir. Jeannette Uilenreef en heeft bindingen met het Twentse land maar ook met het hardwerkende Rotterdam....(Helaas dwalen daar wel enkele voetballers rond in die mooie stad, die het werkwoord "werken" niet in het zakwoordenboekje hebben staan).... Zoek haar maar op in geni.com of op FasieBoek indien je meent dat zij je hulp kan bieden met je voorouders....Oh ja, dank zij haar (en Geni.com) blijkt dus dat ik via de familie van mijn Indische mama Beatrix ten Cate één of ander ver gerelateerd familielid heb in Uruguay. Het kan niet gekker worden met die Indische uitzwervingen.

IGV te zien via het plaatje.

 

 

Mochten er links zijn, die niet werken, graag even een krabbeltje naar me, zodat ik het kan corrigeren. Dank u aub. (Aanvulling 23 okt 2016: Mijn verzoek is door één lezer beloond en hij heeft de nieuwe naam van zijn blog doorgegeven...Voor mij een teken, dat er gelezen wordt, echter (nog) niet door een ieder.)

 

En op de bovengenoemde links, staan ook weer links, dus sudah al, laat maar verder, al toch? Op zijn Indisch.

 

 

Top