Een pagina met foto's van de site FOTO ZOEKT FAMILIE deel 1.
Het betreft foto's uit album 1095 met totaal 50 pagina's en enkel foto's van graven. Ik heb de meest leesbare foto's eruit gehaald en bij de hier geplaatste foto's zet ik tevens de pagina nummers erbij uit het album.
Het album moet door de maker in elk geval NA 1934 gemaakt zijn, aangezien er foto's in staan met sterfdatum 1934. Zou dit een hint kunnen zijn voor eventuele nabestaanden die menen recht op dit album te hebben?
De foto's hebben betrekking op diverse kerkhoven, waaronder Semarang en Batavia. Waar mogelijk heb ik de foto's voorzien van begeleidend commentaar en/of achtergrond informatie.
Misschien dat eventuele "nazatige" (nieuw woord door mij uitgevonden) passanten er wat aan hebben. Uiteraard is mij niet bekend aan wie het album behoort.
Albert Singer van pagina 27. BEGRAAFPLAATS LAANHOF BATAVIA.
Een eenvoudige grafplaat qua tekst:
Hier rust Albert Singer geboren 10 dec 1867 overl.30 jan 1933.
Albert is naar alle waarschijnlijkheid in Engeland geboren of in elk geval een Engelstalig land, alhoewel het van de familienaam Singer wemelde, ook in Nederland. Mijn conclusie over het geboorteland is gebaseerd op het feit, dat hij de overlijdens advertentie van zijn zoon Fred in het Engels stelde en een tweede huwelijk aan ging met mevr. Ava Hamilton Seabrook te Batavia op 15 okt 1929. Hij runde een toko in ijzerwaren op de Pasar Pisang nummer 34 te Batavia. Voor het overige zijn er geen bizonderheden over hem bekend. Hoogstwaarschijnlijk was mevr Seabrook eveneens de nederlandse taal en de gebruiken in Batavia niet machtig en werd de overlijdens advertentie door een gemachtigde jurist geregeld. Waarschijnlijk ook de begrafenis.
De overlijdens advertentie van zijn zoon was kort en bondig en luidde letterlijk:
DEATH. Fred D. son of Albert Singer. 15 nov 1931


Albert van Daalen pagina 13. BEGRAAFPLAATS SEMARANG.
Albert werd geboren op 14 nov 1870 te Batavia uit zijn ouders Godfried Coenraad Ernst van Daalen en Jacoba Wilhelmina Weijergang. Zijn ouders waren gehuwd te Makassar op 1 mei 1862. Hij was het vierde kind uit dit huwelijk. Het huwelijk bracht totaal voort 9 kinderen en één gewettigde voorzoon. De oudste der kinderen was eveneens geheten Godfriend Coenraad Ernst van Daalen, de bekende vuurvreter te Aceh en bekend van de spreuk Van Daalen Wacht Op Aceh (Vermenigvuldigen Delen Worteltrekken Optellen Aftrekken) en was geboren 23 maart 1863 te Makassar en gestorven te Den Haag op 22 febr 1930.
Op deze pagina plaats ik GEEN verdere details en of informatie over Albert van Daalen, omdat deze pagina over graven gaat.
Ik heb getracht te achterhalen met wie en wanneer Albert van Daalen gehuwd was, doch kon het in de mij beschikbare bronnen niet vinden.
Voor meer details van en over Albert van Daalen en zijn broers en zusters, heb ik een aparte pagina gemaakt, die te lezen is op de Pagina Albert van Daalen.

Anna Wilhelmina de Riel geboren Vermeulen van pagina 28 te BATAVIA.
Geboren 12 juli 1861 te Semarang en gestorven 10 maart 1933 te Batavia.
Zij was gehuwd met Joseph Abraham de Riel op 2 november 1879 te Solo. Joseph voerde na zijn pensioenering een toko te Solo en stierf 23 april 1919 te Batavia. Hij was gepensioneerd kapitein KNIL en ook pleeggrootvader van Dicky Groeneweg (*1933) die later huwde met Tientje Finschi (*1933) en Tientje opteerde in 1951 voor het Indonesisch staatsburgerschap.
De pleegmoeder was mevr. G.A.C. Bruining.
Dicky en Tientje woonden in Indonesia en wilden in 1960 op bezoek bij de familie in Nederland, maar een visum werd hen geweigerd door het Min.v. Justitie tot 2x aan toe.
Dicky en echtgenote Tientje kwamen uiteindelijk toch in Nederland en werden in 1968 genaturaliseerd.(Naturalisaties de Calonne.nl)
Tientje had 3 broers die tegelijkertijd 12 okt 1945 werden vermoord door extremisten en oorspronkelijk te Dramaga Buitenzorg begraven en later herbegraven door de OGS te Menteng Pulo. (Hierover heb ik een ander verhaal geschreven op de pagina: 3 Broers FINSCHI. )
(Bron visumweigering: NA/OGS https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/archief/2.19.255.01/invnr/42567A/file/NL-HaNA_2.19.255.01_42567A_0011 )

Gregorius Cornelis Carel Thierens van pagina 10. Malang.
Geboren op 13 juni 1879 te Brielle en gestorven op 9 nov 1926 te Nongkodjadjar wegens vermeende vergiftiging in het hotel. Hij was chemiker en later administrateur in de suiker industrie.
Hij was de zoon van Gregorius Cornelis Carolus Thierens en Rebecca Adriana Hein.
Hij huwde op 28 mei 1915 te Malang met Marie Anne Charlotte Neelmeijer (1889-1943) en uit dit huwelijk dochter Caroline (1917-1989).
Ik heb verder niet onderzocht of hij familie was van Prof. Thierens en/of Ir. Thierens.





Tot slot vond ik in een ander artikel, dat de staljongen, de baboe en de huisjongen niet werden bestraft, aangezien er geen bewijzen waren. De wedana van Pasoeroean werd er ook bij gesleept alsmede de Resident. Een ieder in rep en roer, maar voorlopig kreeg de staljongen een paar dagen geen loon en daar stond natuurlijk niemand bij stil as usual, want het waren toch maar "inlanders" niet dan.
Ir. A.H.J. Koreman en Jantje Koreman van pagina 14. Kerkhof Semarang.
Anton Henri Johan Koreman, geboren op 24 nov 1886 te Zevenbergen en gestorven op 20 juni 1933 te Semarang en aldaar begraven. Vertrok in 1913 naar Indië en begon zijn loopbaan bij BOW Semarang.
Vader was Antonie Koreman en moeder was Hendrina Engelina Kemp.
Hij was gehuwd met Johanna Adriana Veth, geboren 14 febr 1892 te Schiedam en gehuwd te Rijswijk 7 nov 1913.
De heer Koreman zat ook in het bestuur voor hulp aan ontslagen gevangenen te Semarang en hulpverlening aan zieken (= Europeanen en gelijkgestelden). Niet gelijkgestelden mochten het zelf maar uitzoeken.

Bericht van 22 juni 1933.

Op de foto van het graf staat ook vermeld Jantje Koreman.
Jantje en zijn broer en nog een vriendje reden tegen een uur of half zes 's middags op de Sindoroweg richting Siranda, toen Jantje werd aangereden. Bewoners die het zagen gebeuren brachten Jantje in de woning van de heer van Dongen alwaar hulp werd geboden door de medische dienst en Prof. Thierfelder die vlakbij woonde. Een half uur na het ongeluk overleed Jantje aan een schedelbasis fractuur. Jantje's begrafenis werd slechts door beide ouders volbracht, hetgeen hun wens was. Welk een triest leed voor de ouders en 2 maanden later werd het leed verdubbeld omdat Jantje's vader overleed. (Bron: Indische Courant 22 april 1933).

Voor de liefhebbers om de familie uit te zoeken.
A.J.H. Oosterheert-Koreman is een zuster van Ir. Koreman.

Aanvulling d.d. 4 okt 2014 gekregen van een bezoeker - Bart de Cort - op deze site/pagina en ik quote:
"Bericht: Jantje Koremans was het jongere broertje van A.J.Th. ('Tom') Koremans (1915-1943), die tijdens de oorlog als verzetsstrijder in Overveen (andere bronnen zeggen: Amsterdam) werd gefusilleerd."
De berichtgever schrijft KOREMANS (met een "s"), maar het is duidelijk dat hier bedoeld wordt de naam Anton Jan Thomas KOREMAN.

KLIK HIER om naar de vervolgpagina deel 2 te gaan van Fotozoektfamilie.