Het kleine kerkhof gelegen aan de route van Kendal naar Boja en v.v. en gelegen nabij het dorp Meteseh. DEEL 2.
zie ook deel 1.
Bronnen: Registeralmanaks, Delpher.nl, Openarch.nl, Ind. navorschers en diverse andere bronnen via het internet.
De foto's zijn gemaakt door de heer Aga Yurista P. (Facebook naam) en zijn mij ter beschikking gesteld om te publiceren. De foto's dragen zijn Copyright.
Het graf van de assistent resident Willem Frederik Maurits Straeter.
Hij huwde Josina Wilhelmina Hendrika Köhler op 16-10-1875 te Soekaboemi. Begon zijn carriere in aug 1873 als ambtenaar bij het Binnenlandsch Bestuur in de Preanger.


Hij was zoon van Mr. Bernard Godfried Heinrich Straeter (Advocaat Generaal Hoog Geregtshof Ned. Indië - geschreven met een "g") en Louise Sophie Catharine van Swieten. Zijn vader overleed op 46-jarige leeftijd op 23 sept 1876 te Batavia. Louise Sophie Catharina van Swieten, zijn moeder, was gerelateerd aan de familie van Riemsdijk (volle nicht) en erfde een bepaald aandeel in het landgoed Tjampea en overige theelanden nabij. W.F.M. overleed te Boja, vandaar dat hij op dit kerkhof begraven ligt. In 1890 (ass.res. Kraksaan) kreeg hij een 2-jarig verlof naar Nederland wegens ziekte, hetgeen werd verlengd met 6 maanden.

Het graf van Jane Justina Stokhekker (geboren Batavia 18-3-1844), gehuwd op 15-2-1868 te Semarang met Charles Eduard Johannes Schweijs (RA1869). Haar ouders waren Johannes Stokhekker (overl. 4/5 jan 1882 oud 75 jaar te Semarang) en Mary Ann Woollett.(overl.23-10-1878 oud 72 jaar te Semarang).
Charles Eduard Johannes Schweijs (geboren 31 aug1837 Den Haag) was Kapitein Infanterie en drager MWO 4de klasse. Hij overleed op 2 okt 1878 te Anak Galoeng Atjeh. Adv.bericht geplaatst door echtgenote Jane Justina Stokhekker. Zijn ouders waren Jan Hendrik Schweijs - gepens.officier en Johanna Poggenburg uit Zutphen.
Het echtpaar Schweijs-Stokhekker had een zoon Charles Henri Johannes, geboren 14 sept 1875 Fort de Kock (Bukittinggi)
Het echtpaar Schweijs-Stokhekker woonde in 1870 te Goenoeng Sitoli.
In 1890 bezat de weduwe J.J. Schweijs een woning + erf te Salatiga hetgeen in 1890 verkocht werd. Zij verhuisde naar Semarang alwaar in 1893 dat huis ook werd verkocht. (Hoek Kortademstraat / Oude Stadhuisstraat). Deze wijk lag aan de grens van het oude Semarang in het zuid-oostelijk gedeelte. In VOC dagen was dit terrein het executie terrein.


Het graf van mej. Theresia Paulina Vischer.
Zij was een onbekende. Slechts haar graf toont aan wanneer zij geboren was. Dochter van ?? Alleen de almanak noteert haar overlijden te Kendal op 14 maart 1917. Maar ook de grafbeitelaar drukte haar verder de onbekendheid in en beitelde haar naam verkeerd.
Ik vermoed dat zij veel voor de missie deed of iets dergelijks en dat haar overlijden verzorgd werd door de missie. Slechts de naamplaat resteert....Maar zij is niet vergeten en daarom voor haar een extra plaatsje in de geschiedenis op deze pagina.
Hoe was je leven? Waar ben je op school gegaan? Ben je opgegroeid zonder vader? Had je broers en of zusters? Was je een verschoppeling? Ik wou dat ik het wist, zodat ik meer over je kan vehalen en daarmee jou wat meer respect gunnen....
Wie je ook was Theresia, ik hoop dat je jouw eewige rust hebt.


Zie de vervolgpagina deel 3.
Moge zij allen in vrede rusten.