Magelang. (Deel fam. DOM)
Maar geen foto's van het kerkhof. Slechts enkele grafplaten die nu dienst doen als stoeptegels of tyafelsbladen en van sommige graven zijn de grafplaten verkocht (marmer).
De heer Chandra Gusta Wisnuwardana (= FaceBook naam) trekt er regelmatig op uit om uit hoofde van zijn interesse, foto's te maken van "oudheidkundigheden" zoals deze graven bijvoorbeeld en schrijft er iets over op zijn weblog of op FaceBook.
En zo gebeurde dit ook met betrekking tot de grafplaten die hij vond op de Jl. Sutopo Magelang in de Kampung Kerkopan.(De Kerkhof wijk vrij vertaald, waar vroeger dit kerkhofje lag). Het oude kerkhofje ligt achter het kantoor van het district Cacaban aan de jl. Sutopo.

Zoals gezegd liggen als opvulling van de looppaden/kleine straatjes ook deze hieronder getoonde grafplaten van enkele leden van de familie DOM uit Magelang.
De grafplaat van Theodorus Hugo DOM, ingemetseld tussen het plaveisel. Ik heb niets kunnen vinden wie de kleine Theodorus Hugo was, althans wie zijn ouders waren. Maar, zou er een verband zijn tussen de kleine Theodorus en de daarna hieronder genoemde Johan Christiaan? Zou de kleine Theodorus een neefje geweest kunnen zijn van Johan Christiaan? Een broer van Johan Christiaan was Henry Louis Dom en die had o.a. een zoon geheten Hugo Hope Dom... Ik weet het niet, het is slechst een gedachtengang van me.
Geboren te Magelang en overleden te Magelang.

Dan hieronder Johan Christiaan DOM. Geboren 4 aug 1832 en overleden 23 juni 1879 volgens het grafopschrift. De register almanak 1833 geeft aan: geboren KEDIRI 1-1-1832.
Een volgend probleem duikt echter op:
- RA1880 zegt: Overleden te MAGELANG (Kedoe) op 14 (veertien) juni 1879 Johan Christiaan DOM en hij was weduwnaar van Anna Geertruida Zeijdel.
- RA1880 zegt ook: Overleden te DJOKJAKARTA op 24 (vierentwintig) juni 1879 Johan Christiaan DOM en hij was militair.
- De grafplaat zegt: Overleden op 23 juni 1879.
Zou het hier om de zelfde Johan Christiaan Dom gaan? Ik vermoed van wel. In Djokjakarta was een garnizoen van de NIL aanwezig, maar in Magelang was ook een garnizoen aanwezig en het gebeurde wel vaker dat men van garnizoen naar garnizoen gestuurd werd en dat de militair naar zijn nieuwe standplaats vertrok en zijn familie voorlopig in de oude standplaats achterliet. Het zou dus kunnen dat de militairen Johan Christiaan aangifte hebben gedaan, maar dat dit ook is gebeurd door de familie.
In 1868 plaatst de heer J.C. te Magelang een bericht in de krant in welke hij het Instituut Magelang aanbeveelt als kosthuis/school/opvoedingsinstituut en zegt daarin dat hij AL zijn kinderen daar heeft geplaatst.


Wat zeggen andere bronnen - genealogische website - over Johan Christiaan DOM? (Inclusief mijn eigen bevindingen over de familie DOM, aangezien ik gerelateerd ben.)
Er was eens een meneer Jacobus DOM uit Antwerpen die naar Indië ging en aldaar in 1810 overleed te Djokdjakarta. Hoogstwaarschijnlijk als militair zich aangemeld. Hij had een relatie met een lokale dame genaamd SRIEMA en hieruit kwamen nazaten uit voort.
En één van hen was de hierboven genoemde Johan Christiaan Dom (=kleinzoon van Jacobus), maar - behalve de andere hiet genoemden - was er ook een Johannes Pieter Dom, een jongere broer die slechts 27 jaar oud werd en die met Sastroparmadi Ng. huwde, een lokale dame. Één jaar voor zijn overlijden werd hij vader van een zoon Johannes Pieter Dom jr (1867-1936) en junior huwde met Marie van Vught en zij kregen ook kindertjes en kleinkindertjes. Junior werd later Ass. Resident Purwokerto.
Marie van Vught was op haar beurt gerelateerd/verwant via moeder's zijde aan de familie Johannes uit Semarang. Marie was een achterkleindochter van Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan, geboren uit zijn dochter Johanna Johannes.
Zie voor meer details de pagina http://www.imexbo.nl/nazaten-johanna-joh.html voorzien van foto's e.d.
Hieronder hun verblijf te Den Haag met groot verlof. Er was een zesde kind, doch deze was op zeer jeugdige leeftijd reeds overleden.

Moge zij allen, waar zij ook moge liggen, hun eeuwige vrede hebben.