Algemene Begraafplaats SOEBANG. (Sukamaju)
Met de nadruk op de familie HOFLAND. Geen verdere details. Enorm veel te vinden op het net en overige bronnen.
Volgens bron: GHG3GRAF pagina 361. Dit zegt het artikel en zie foto eronder om een beeld te kunnen krijgen hoe het eruit zag.

Volgens een omschrijving in een ander artikel in de INN zou het gebouw op de achtergrond de societeit moeten zijn. Dit is dus niet het beeld wat op het kerkhof zelf stond. Er waren destijds twee beelden: Een bij de societeit en een op het kerkhof.

Het grafmonument op het kerkhof zelf. Het beeld bovenop dit monument is weggehaald en staat ergens in een museum zaal. Zie foto's onder. Links op de foto het beeld voor de societeit, maar dan zonder bermtoerisme. Welke van de heren zouden er ook begraven liggen? Foto's uit Buruan.co.

Het grafmonument op het kerkhof, zonder het beeld. Links en rechts op de "uitstulpingen"van de sokkel waren ook nog 2 andere beelden. De grafiti mag natuurlijk niet ontbreken.

Een doorkijk naar het monument van de straat vandaan.

Foto onder: De één zijn dood is de ander zijn brood lijkt het wel. Een straatverkoper van tenten en hangmatten om een bordje rijst te verdienen. Op de achtergrond het kerkhof. Zowel voor als achter het hek: A place to rest.



Een jong in 1888 gestorven kind van de familie HAAG. Een paar jaar eerder had deze familie ook al een tragedie mee moeten maken. Zie de scan uit de INN.
De kleine Johannes Jacobus werd te Krawang geboren en stierf ook te Krawang. De vraag rest mij waarom het kind in Subang begraven werd. Dichterbij was er Poerwokerto en daar was ook een Europees Christelijk kerkhof.
Ik vermoed dat zijn ouders waren: Willem Frederik Hendrik Haag gehuwd 1876 met Perine Heijnneman. Hij huwde 1893 met Zelie Heijnneman, nadat hij weduwnaar werd in 1890. Willem was in elk geval employee (superintendant c.q. administrateur) op de Pamanoekan landerijen van de familie Hofland. Uit zijn huwelijk met Perine waren in elk geval nog twee zonen Johan Willem en Frederik Gustave Haag.


