TAMAN PRASASTI IN JAKARTA.
Het oude kerkhof Kebon Jahe Kober (avanf circa 1795 voor de gegoede brugerij) te Batavia dat herdoopt is in een museum. En daar ben ik blij om, want vele kerkhoven in Indonesia zijn niet meer of zijn bijna foetsie geraakt in de vergetelheid en de overwoekerende jungle.
Deze pagina heb ik speciaal opgezet ter herinnering en respect aan PIETER HOETS.
Wie is Pieter Hoets precies? Dat weet ik niet. Pieter en ik kenden elkaar slechts van het internet.
Pieter bezocht een paar jaar terug mijn website en vond de pagina Diverse Kerkoven deel 1, in welke ik iets schreef over Pieter's familie en verder hadden we een ding gemeen: namelijk de interesse voor oude foto ansichtkaarten uit Indië.
Pieter had een hele verzameling en stuurde me er een paar van toe en ook een aantal foto's van zijn familie uit Indië oude dagen.
Afgelopen voorjaar stuurde hij me een mailtje met de vraag hoe het me ging en ik beantwoordde zijn mailtje en hoorde niets meer van Pieter...... totdat...
LOURENS DINGER mijn website bezocht en contact me me onderhield. Lourens is familie/nazaat van JAN DINGER waar ik eerder over schreef, te zien en te lezen op de link JAN DINGER BATOE MALANG.
Enfin Lourens stuurde me een behoorlijk aantal foto's (zeer veel zelfs) van onder andere het oude kerkhof te Buitenzorg en het huidige Taman Prasasti te Jakarta en enkele familie foto's inzake Jan Dinger. Wil de lezer er rekening mee houden, dat de foto's gedateerd zijn van 2012. Er kan dus - vergeleken met de huidige toestand anno nov 2017 van het museum/kerkhof - verschil in zijn. Graven bijvoorbeeld kunnen ontdaan zijn van grafiti en andere rotzooi enzovoorts.
Kortom, tussen de foto's zaten ook enkele foto's van de familie van Pieter Hoets en ik besloot om Pieter meteen te kontakteren en hem hierover te schrijven. Voordat ik hem schreef struinde ik nog eens het internet af op zoek naar wat meer informatie over de familie van Pieter en vond tot mijn ontsteltenis een bericht over het overlijden van Pieter Hoets op 21 okt 2017 in de leeftijd van 71 jaar oud slechts.... Ik begreep nu waarom Pieter niet meer reageerde op mijn laatste berichtgevingen. Moge Pieter daarom zijn eeuwige rust en vrede vinden en moge deze bijdrage hier voor Pieter mijn respect en eer betonen aan Pieter.
Ik dank hierbij tevens Lourens Dinger voor het beschikbaar stellen van zijn foto's en ik attendeer de lezer op het feit, dat deze foto's zijn Copyright dragen, hetgeen ik ook op de foto's vermeld heb. Lourens heeft mij de foto's verstrekt zonder het copyright merk, maar persoonlijk vind ik, dat het zijn werk is en derhalve hem ook de credits moet toeschrijven.
Over Pieter's fsmilie heb ik al wat eerder geschreven en dat is te lezen en te zien op de pagina DIVERSE KERKHOVEN DEEL 1.
Op deze pagina hier, zal ik enkele details weder plaatsen.
Hieronder enkele foto's van de familie Hoets voorzien van wat achtergrond informatie.
Elisabeth Francisca KRUG geboren Hoets. Haar ouders Petrus Theodore Hoets en Johanna de Koning. Elisabeth Francisca Hoets was een zuster van de grootvader van Pieter Hoets, geheten Pieter Hendrik Hoets (1879-1965). Pieter Hendrik Hoets, Pieters grootvader, was gehuwd met Johanna Wilhelmina Semster, een nazaat van het suikergeslacht Semster..... Johanna Wilhelmina Hoets-Semster was prive onderwijzeres in de Engelse taal ana het hof van de Sultan Hamengku Buwono VIII van Jogja.


Onder: Johanna de Koning. Zie uitleg boven bij graf van dochter Elisabeth.


Meer weten over Pieter Hoets? Lees H I E R een stukje van zijn levensverhaal.
Dank Pieter voor onze - helaas korte - internet vriendschap en je bijdrage over je familie ten behoeve van een ieder die er interesse in heeft en ten behoeve van de oude Ned.Indische geschiedenis......
Dank nogmaals Lourens Dinger voor het beschikbaar stellen van de foto's.