Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Familie-Voorouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
VOC Leembruggen
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


Triest dat er een Indo bestaat die slechts
hersencellen heeft en al de cellen zijn knettergek

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

Februari 2018.

 

10 februari 2018: Een pagina met foto's van George Lazar Apcar, zijn broer Sarkies Lazar Apcar, hun vader priester te Singapore Lazar Apcar, de familie met kinderen en kleinkinderen, de tapioca fabriek Galuhan / Galoehan met hun huis en welker foto's ik in dank heb mogen ontvangen van Evelyn Jordan, een achterkleindochter van George Lazar Apcar, uit het huwelijk van zijn dochter Laura Vergine Apcar en Garnick Arratoon Jordan.  Garnick was de zoon van Jordan Carapiet Jordan (+1940), een in zijn tijden bekende koopman en ingezetene te Surabaya. Met heel veel dank. Te zien op de pagina Foto's Apcar.

  1. 14 februari 2018: Een pagina Pangkalpinang 2 over enkele graven van het europeesch kerkhof te Pangkalpinang met foto's van Hari Kurniawan Hao Hao. Waar mogelijk voorzien van achtergrond details over de rustenden.
  2. 17 februari 2018: Geplaatst een vervolg van de graven te Pangkalpinang speciaal en dit keer met de nadruk op één der graven: van Hermine Antoinette Caroline Eikema. Ik heb de achtergronden van Hermine uitgespit en uitgewerkt ter ere en respect van een nazaat de heer Anton Eikema te Surabaya, lid van de Indo club, vriend van Eddie Samson en weldoener bij de Rotary Club met betrekking tot doofstomme kinderen te Surabaya. Deel informatie met dank verkregen van de heer Anton Eikema en aangevuld of gecorrigeerd.
  3.  21 febr 2018: Geplaatst een pagina over een paar nazaten van George Lazar Apcar en zijn echtgenote Sadiem. Het gaat om de kleinzoon Leon George Garnick Jordan gehuwd in 1947 met Margaretha Emilie van Vassen en waaruit geboren werd Cyril Henri Garwick(Garnick) Jordan, een zeer bekend musicus, gitarist en bandleider te USA. Te zien en te lezen op de pagina Nazaten Apcar TA 4.
  4. 27 febr 2018: Geplaatst de pagina Slag in de Javazee deel 2 met foto's van de Herdenking te Ereveld Kembang Kuning Surabaya. Foto's zijn gemaakt door mijn lokale medewerkster en fotografe aldaar mevr. Nathallia Fidrawati.

 

Maart 2018.

 

  1. 01 maart 2018: Geplaatst aanvullingen op de foto van de familie Dezentje te Ampel gekregen van Hendrik Jan webmaster I4E, welke in dank werden ontvangen. De aanvullingen betreffen de kinderen op de stoep gezeten van het huis te Ampel en zie daarvoor de pagina: Graven Dezentje deel 3.
  2.  02 maart 2018: Geplaatst een pagina over Brondong, het durp waar anno maart 2018 de restbotten van de gesneuvelden in een massagraf rusten (voorlopig) totdat beide regeringen van Indonesia en Nederland hun plichten hebben voldaan. Maar Brondong is toevallig ook nog het plaatsje waar een monument is opgericht voor het s.s. van der Wijck in 1936 gezonken in de watern nabij Brondong en waarbij tevens o.a. vermist werd en bleef de marconist MARTINUS JACOBUS UYTERMERK.....Nederland is deze geplichtstrouwe koopvaardij officier van de KPM natuurlijk allang vergeten en daarom een pagina aan hem gewijd.
  3. 10 maart 2018: Geplaatst een pagina met iets over het leven van de broers Wilhelm Julius Boers en Robert Julius Boers. De eerst was Direkteur van de Magelangse afdelingsbank en de tweede was Hoofdingenieur van de Bangka Tin mij. De foto's zijn ten dele afkomstig van de website Redeenportret van het archief Amsterdam. Beiden broers waren in Djokja geboren en deWilhelm stierf ook in voormalig Indië en Robert vertrok na zijn pensioen naar California en is in San Remo overleden. Beide broers hadden een zoon die vroeg stierf: Wilhelm's zoon stierf door een auto ongeluk te Makassar op 39 jarioge leeftijd en Robert's zoon - die arts was - stierf in okt 1945 samen met zijn echtgenote door moord in het hotel te Pematang Sinar. Te zien en te lezen op de pagina REDEENPORTRET.nl

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....