Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


Behalve onbeschoftheid, die hij
x tentoon spreidt, is ie ook knettergek

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

2019:

 

Januari 2019: (En dit nieuwe jaar begon zoals verwacht met 70 miljoen euro de lucht in geknald en de nodige ongelukken en voor het leven getekende verwondingen en letsels en een vonkenregen in Scheveningen en oenen die het nooit leren, want de hersenpannen zijn gevuld met dikke str...nt toch. Het zullen je spullen maar zijn, die geraakt zijn en wie betaalt het? Zoete Lieve Gerritje natuurlijk en dat zijn wij het publiek, want de verzekeringspremies gaan gewoon omhoog toch... maar dat snappen die labbekakkers niet

En de leidinggevenden van Scheveningen? Waar waren die? Oh die.. die sliepen nog as usual; doen ze namelijk ook als ze moeten werken of ze waren aan het neuspeuren...  En dan die smoezen van de leidinggevenden, die men ter plekke uit de ambtelijke toverhoed presenteert: Nah, is niet onze schuld hoor, nah! Dat zijn die gasten zelf die zich niet aan de regels hebben gehouden. Wij?  ...  Wij stonden erbij en keken ernaar.....

 

 1. Geplaatst 2 jan 2019: een pagina met annekdotes over de geldzaken van oudoom Amir Johannes Amirkhan, een broer van mijn overgrootvader Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan (volgens de Nederlandse almanakken geheten Joseph Johannes) en enkele briefwisselingen met Captain Arnold Kemball, de Resident van Bushire in de jaren mid 1800, inzake geldkwesties en openstaande posten... zie hiervoor de pagina Annekdotes Amir Johannes Amirkhan.
 2. Geplaatst 10 jan 2019: Aanvullende info wat betreft het graf van mevr. Eveline Knaap te Semampir Kediri, welke ik kreeg van haar kleinzoon Richie Widjaja te Australia, waarvoor veel dank. Circa halverwege de pagina SEMAMPIR SPECIAAL.
 3. Geplaatst 11 jan 2019: Een pagina over een onbekende vrouw geheten Johana Samidjah. Zij ligt te rusten op het kerkhof Semampir te Kediri en een eenvoudige tekst siert haar graf. Geboren 1892 en gestorven 1965 te Kediri. Op haar graf staat: Dari anak = Van de kinderen. En tevens haar naam Johana Samidjah. Moge zij rusten in eeuwige vrede.
 4. Geplaatst 17 januari 2019: De pagina's Semampir Kediri 1, Fam. Knaap en Semampir Knaap ben ik aan het revisioneren wegens nieuwe ontvangen informatie en zijn voorlopig nog "under construction".
 5. Geplaatst 22 januari 2019: Aanvullingen op de genealogische achtergronden van de fam. Schieffelers, Brasz en Andreas. Zie hiervoor de pagina Kerkhof Ngawi deel 3 en zie tevens de pagina Barsekh Andreas.
 6. Geplaatst 25 januari 2019: Een pagina, speciaal voor het babytje Willy Alfred Charles André, die slechts 49 dagen oud werd en eenzaam ligt te rusten in de bush van het durp Sleman nabij Yogja. Zijn ouders waren Louis Joseph Andre (oud administrateur van Boemi Asih-Asseh) en Caroline Wilhelmine Mac Gillavry (Destijds Mac los geschreven van Gillavry.) Na de dood van de opa Louis André van kleine Willy (in 1912) diende vader Louis Joseph Andre (samen met 2 andere broers)  een verzoek tot naamsverandering in: de Vos van Steenwijk genaamd van Essen. Dit verzoek werd door Nederland gehonoreerd in 1914, andere leden van de familie (de Vos van Steenwijk ??) namen dit niet en maakten er een proces van en uiteindelijk pas in 1966 (!!) ging de Indonesische regering ook overstag en stemde toe in de naamsverandering en werden de registers in Indonesia bijgewerkt. Heb je een lekkere korte achternaam, is dat niet voldoende en wil je een achternaam hebben zo lang als een goederentrein. Je zult maar uit hoofde van je functie een keertje of 100 per dag je handtekening moeten zetten. Scheelt je toch wel een paar potten inkt per jaar als het niet meer is of je moet aandelen hebben in de Talens fabrieken... (Vroeger waren er nog geen ballpoints, dit ter verduidelijking voor diegenen die mijn sneer niet begrijpen). LOL LOL.
 7. Geplaatst 31 januari 2019 ...NIETS deze dag, slechts tranen vergoten wegens het verscheiden van een lief mooi dier van me. Hij was als een kind...zie hiervoor de pagina onder zoals genoemd en geplaatst op 5 febr 2018: Moossie ging heen. Voorgoed uit mijn aardse leven, maar hij is gelukkig nu.Hij is weer samen met zijn oude kameraden en leermeesters en loert ouderwets van boven op me neer. Bijna 19 jaren lang samen geweest en dat is een verrekte lange lange lange tijd samen met lief en leed en zorgen als ie weer eens ziek was.....

 

Februari 2019:

 

 1. Geplaatst 5 febr 2019: een pagina over liefde en verdriet en over het heengaan van een trouw en lief kattenkind dat bijna 19 jaren lang lief en leed met me deelde. Zijn levensloop voorzien van foto's en annekdotes en bizarre toevalligheden erin verwerkt. Bizarre toevalligheden? Of was het allemaal al voorbestemd? Ik hou het erop, dat het Gods wil is geweest die ons beider levenspaden heeft vastgesteld. Zie de pagina MOOSSIE GING HEEN.
 2. Geplaats 6 febr 2019: een pagina over enkele nazaten van Paulus en Barsekh Andreas en hoe het hun verging in de oorlog en het leven. De pagina heb ik NIET voorzien van uitgebreide details, wegens privacy. Ik heb wel op één bizondere nazaat de aandacht gevestigd (via een link naar een andere website) en voor deze nazaat heb ik zeer veel respect. Te zien en te lezen op de pagina Nazaten Paulus en Barsekh Andreas.
 3. Geplaatst 12 febr 2019: een pagina over alle huisdieren die in mijn leven aanwezig waren, hetzij in Indonesia en in Nederland, voorzien van wat details en foto's. Na de dood van mijn laatste liefde Mowgly, een witte kater, besloot ik om ze allemaal maar een plaatsje te gunnen op mijn website. Te lezen en te zien op de pagina DIERENLIEFDES KWAMEN EN GINGEN HEEN.
 4. Geplaatst 14 febr 2019: Aanvullingen met details op de pagina FAMILIE FOTO'S  en vooral betrekking hebbend op het jongere zusje van mijn moeder, nl tante Gerardine Albertine ten Cate en haar man oom Alex Falck, bijna tegen het einde van de pagina. Daarbij tevens extra info over de broer van oom Lex, namelijk oom Frans Pieter Falck en een stukje over zijn echtgenote Annie Dossin en deels haar leven.
 5. VERWIJDERD 16 febr 2019: Een stuk of 15 pagina's welke nooit werden gelezen door het passerend publiek (kan ik zien achter de schermen.) Deze pagina's namen ruimte in beslag op mijn servers en dat scheelt toch weer een kleine Gygabyte (= circa 1000 Mb), die ik nu voor andere doeleinden kan gebruiken.
 6. Geplaatst 18 febr 2019: Een pagina met wat achtergromnd details over wijlen mijn oom Frans Pieter Falck, zijn echtgenote wijlen tante Annie Dossin, de relaties met andere families (Dossin en Bergamin en weer aanverwanten van hen) wegens huwelijk en één ander voorzien van wat foto's e.d. Te zien en te elzen op de pagina FALCK, DOSSIN, BERGAMIN. Mind: Het is GEEN genealogie doch slechts een eerbetoon omdat ook zij deel uitmaakten van het voormalig Nederlands Indië met respect.
 7. Geplaatst 19 febr 2019: Een pagina gemaakt wegens het representatie concert op clavecimbel (gebouwd in 1669 door Petrus Johannes Couchet) door de heer Bob van Asperen. Het clavecimbel behoort aan het Rijksmuseum en die had het in 1899 aangeschaft uit de nalatenschap van mijn ovetgrootvader Johan Coenradus Boers. Het concert vond plaats om 14:00 uur op 17 febr 2019 en namens mij is John Mierop er naar toe gegaan om als representant namens mij op te treden, aangezien ik zelf daartoe gene mogeljkheden zag. Één en ander te zien en te lezen op de pagina BOERS en het clavecimbel. Met dank aan alle medewerkenden.

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....