Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.    

 

Augustus 2020:  

 1. Geplaatst 01 aug 2020: In de serie Weduwe van Indië via het I4E het graf van de familie Pattiselanno Timmerman en een ietwat achtergrond details over de familie.
 2. Geplaatst 03 aug 2000: Een pagina met details over de familie Petrus te Buitenzorg en hun nazaten. Deze familie Petrus is verwant aan mijn familie Johannes Amirkhan. Zie verder ook de pagina Petrus Blumberger voor nadere details.
 3. Geplaatst 5 aug 2020: Een vervolgpagina over de familie Petrus te Buitenzorg deel 2 en Soekaboemi. Zie item 2 hierboven.
 4. Geplaatst 6 aug 2020: Een pagina over het graf van de kleine baby Carolus Jan Matthijs Pinxter op Taman Prasasti Jakarta, eerstgeborene van de majoor Arie Hendrik Pinxter en echtgenote A.M. Tirion; één en ander voorzien van achtergrond details.
 5. Geplaatst 7 aug 2020: Een pagina over het familiegraf KARTHAUS te Taman Prasasti Jakarta met diverse leden. O.a. Josephine Freusberg geboren Karthaus die samen met haar zuster Elize Hulswit geboren Karthaus in okt 1930 om het leven kwam door een auto ongeluk nabij Bandoeng.
 6. Geplaatst 9 aug 2020: Een vervolgpagina CREET en HOTELS deel 2 met de nadruk op Simon Zakaria Creet's gezin en over wie REGINA CREET was.
 7. Geplaatst 10 aug 2020: Een pagina over het graf van mevr. Margaretha Cornelia Unger en haar zoon R.A. Jahn, zoals geplaatst door het Indisch4ever in de serie De Weduwe van Indië.
 8. Geplaatst 11 aug 2020: Een pagina CREET en HOTELS deel 3 met de nadruk op REGINA CREET en haar diaspora. Zij arriveerde in 1946 te Nederland en tot en met 1973 verbleef zij op 15 woonadressen.
 9. Geplaatst 11 aug 2020: Een pagina met iets over het huis Villa Nuova voor gerepatriëerden uit Indië aan de Utrechtseweg 46 te Zeist, alwaar mijn achternicht Regina Creet in 1946/1947 verbleef. In 1948 overleed aldaar in dat tehuis mevr. Caroline Lafontaine-Fredriks. Een trieste zaak: Na de oorlog repatriëren naar Nederland om dan al heel snel te overlijden. Ik heb één en ander uit de doeken gedaan. 
 10. Geplaatst 13 aug 2020: Een pagina met een summiere uiteenzetting wie precies de heer Victor La Fontaine was en wie die heer Victor Lafontaine. De berichtgevingen en dokumentatie haalden de heren wel eens door de war.
 11. Geplaatst 13 aug 2020: Aanvullingen en verbeteringen op de pagina Ngawi Djamoes theeplantage verkregen via mdededelingen van de heer Henri Bik heden 13 aug 2020.
 12. Geplaatst 18 aug 2020: Een pagina over de heer Aarnout Lambertus de Braal, die een verzets herdenkingskruis kreeg wegens vijandig verzet tegen de Duitse bezetters in Nederland. Hij was gehuwd met een oudtante van me Katheen Catharina Johannes uit Soerabaja.
 13. Geplaatst 21 aug 2020: De Pagina kerkhof Cisarua Bogor deel 1 aangevuld met verbeteringen en nieuwe informatie over de garven van de familie Bik. Daartoe heb ik tevens gemaakt een tweede pagina Kerkhof Cisarua Bogor deel 2 welke meer informatie bevat over de familie Bik. De gegevens heb ik verkregen van een nazaat te weten de heer Henri Bik, waarvoor veel dank.
 14. Geplaatst 22 aug 2020: In de serie Weduwe van Indië een pagina over het familiegraf FEHR (zoals geplaatst op het I4E). Extra toegevoegd details over enkele andere leden van de familie.
 15. Geplaatst 27 aug 2020: Een pagina over een oorlogsslachtoffer de heer George Eduard van Galen, die gehuwd was met mevr. Eunice Alice de Ceuninck van Capelle. Ik onderzocht deze familie aangezien ik een huwelijksadvertentie tegenkwam tijdens het speuren, met annonce van  het huwelijk van mevr. E.A. de Ceuninck van Capelle met de heer Johannes Bagram Michael. (Een Armeense oudoom van me.)

September 2020.  

 1. Geplaatst 2 sept 2020: In de serie Weduwe van Indië de pagina van de graven van de familie Beynon, zoals samengesteld en geplaatst door en op het I4E weblog. Voorzien van foto's en achtergrond details.
 2. Geplaatst 3 sept 2020: Een pagina met een klein beetje uitleg over de relaties tussen de familie JENNI, de familie DAMEN, de familie ADAM en de familie MICHAEL. Zie de pagina JENNI DAMEN ADAM MICHAEL.
 3. Geplaatst 5 sept 2020: Een pagina over Elisabeth Johanna Maria Zegers en haar echtgenoot Apcar Michael (zie ook item 2 hierboven) met enkele details. Kleine Elisabeth werd geboren in 1895 en haar vader trouwde, woonde en en werkte vanaf 1898 te Amsterdam. Elisabeth bleef hoogstwaarschijnlijk bij haar Javaanse moeder achter en is nooit meegegaan met haar vader naar Amsterdam.
 4. Geplaatst 09 sept 2020: Enkele aanvullingen op de pagina Gregory Nahapiet, waaronder een recentelijke foto (sept 2020) van zijn graf te Taman Prasasti Museum Jakarta waar ook in begraven ligt zijn schoondochter Henriette Martherus. Gregory Nahapiet was gehuwd met een oudtante van me geheten Mariana Amirkhan uit Nor Jugha (Nieuw Julfa.) welke hij in de steek liet toen hij naar Indië vertrok en zich aldaar permanent vestigde.
 5. Geplaatst 10 sept 2020: Een pagina ter ere en respect aan/voor de heer August Valeriaan Hubert Wetters met wiens jongste zoon Max ik op de lagere school te Soerabaja heb gezeten en zijn vader werd oorlogsslachtoffer. Één en ander voorzien van details en foto's. Dank aan Max.
 6. Geplaatst 11 sept 2020: Aanvullingen op de pagina Graven Madura Sumenep deel 3, welker aanvullingen ik heb gekregen van de heer Henri Bik te Frankrijk. De aanvullingen zijn onderaan de pagina te vinden. Grote dank aan de heer Bik.
 7. Geplaatst 11 sept 2020: In de serie De Weduwe van Indie een (vervolg-)pagina over het familie graf Dovene - Beijnon - Dom zoals geplaatst door I4E en voorzien van details en inclusief de reacties te pas en te onpas.... (dat laatste helaas, want het "ikke" gebeuren (dat totaal niet slaat op de inhoud van het item) viert weer hoogtij.
 8. Geplaatst 12 sept 2020: Een pagina over Therese Lutzow geboren von Struve. Geboren in Stuttgart en overleden in Cilacap op 48-jarige leeftijd. Voorzien van details en foto. Te lezen en te zien op Kerkhof Cilacap von Lutzow.
 9. Geplaatst 17 sept 2020: Een pagina over de graven B3318 en B2218 te Peneleh kerkhof Soerabaja en graf 164 kerkhof Loemadjang waarin enkele leden van de familie Günthardt in rusten. Voorzien van enkele details en foto's.
 10. Geplaatst 19 sept 2020: Een pagina over de grafplaat  (Graf B 1188) van de heer dr. B.Th.W. van Hasselt en zijn kleinzoontje Wimpie Luijten. Als oud vuil ligt het ergens op een wandelpad van het kerkhof Peneleh. Bij toeval ontdekt door een kennis en mede-speurder mevr. Fidrawati, die voor mij geregeld op pad gaat en mij voorziet van foto's. 
 11. Geplaatst 19 sept 2020: In de serie Weduwe van Indië de pagina van de graven van de familie de Bruïne - Ouwens, zoals samengesteld en geplaatst door en op het I4E weblog. Voorzien van foto's en achtergrond details.
 12. 20 sept 2020: Voorlopig GEEN nieuwe pagina's in de maak, behalve enkele pagina's waar ik geen moelijkheden mee verwacht. Door één of andere rariteit in de software van de provider zijn er verminkingen ontstaan in de reeds gemaakte pagina's en wel hoofdzakelijk in de maanden vanaf maart 2020 tot en met augustus. Ik ben druk doende om de verminkte pagina's te herstellen, doch dat vreet tijd en energie en ik baal als een stekker want het zijn een paar honderd pagina's schat ik in.

 

Oktober 2020.

  

 1. 01 okt 2020: Geplaatst een vervolg pagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Bloemhard, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van de foto van het graf. 
 2. 01 okt / 10 okt: reparaties verricht aan enkele mismaakte pagina's. Zie 20 sept hierboven.
 3. 11 okt 2020: Geplaatst een vervolgpagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Berkholst Sopamena, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van een foto van het graf.
 4. 21 okt 2020: Geplaatst een vervolgpagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie de Bruyn Kops - Walbeehm, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van een foto van het graf.

 

 

  

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top