Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
PENELEH 9 nov 2021
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E GRAVEN DEN HAAG
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Nico Johan Bruin
DriessenCateWetters
Driessen Hesselink
CEO Heintz & nazaten
Rembang
Purworejo
Cilacap
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
Teakhout of (d)jati.
Zeerovers in Indië
Dokter Soetomo
Dr J.C. Soewarno
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Bergenbuurt Malang
Goentoerweg 35
Emma van der Pal
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
"Toontje" Poland
Barisan Madoera
Eindelijk weer thuis
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
Frank Boon
Franks levensloop
Marie W. Corbet
Ned.Indisch Voetbal
Een simpel desaleven
Joh.Maria Magd.Oland
A.F.P. Graafland
Johannes Busselaar
Een jeugd in Biak
Albert van Daalen
J.W. van den Heuvel
Hotel van Aart Ambon
FOTO ZOEKT FAMILIE
Dr. van Bijsterveld
Contr. G. Agerbeek
R.M. Noto Soeroto
Orkest Eurasia
Mia Aarwen
F.J. van Uildriks
J.N. van der Palm
Godee Molsbergen
Een KNIL sergeant
Jagen in Indië
VRIJHEIDSLUST B'dung
Jan Dinger Batoe 1
Jan Dinger Batoe 2
Werner Kraus Passau
Motorrennen te Java
Wapens P.J. Hartman
Wapens Hellerman
B.W. van Gorkom
J. Dunnewold
Koopman/v. Naerssen
Ody Koopman
Henriette Jac. Haas
RUDOLF B. HARTUNG +
Gvrnr C.C. Tromp
George Ernst Raket
Tineke en Bobby
Leger de Heils Indie
mevr. de Vos - Loust
Resident Westenberg
ResWestenbergFamilie
Juffrouw de Roos
Wies v.Vianen Beeldh
Van Alphen de Veer
Maurenbrecher
Broodfabr. de Groot
Gezusters Potter
Frans Butteling
Doddy Stille Kracht
KW3 eindklas 5a 1900
De Hardemans
Schenkenb. v. Mierop
K.Hoedemaker+gezin
Koperberg
Valenbreder
Mendes da Costa
Smeroe Hoeve
Heuvelschool S'mrng
Fam. Maasdam deel 1
Fam. Maasdam deel 2
Fam. Maasdam deel 3
Oom en neef de Vries
PG Carli filmmaker
Dr. Roelof Dunnewold
Ella Sundah
Marshall
Pension NUOVA Zeist
Victor La-/Fontaine
HotelHansje Sarangan
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Een pagina ter ere van Carl Eduard Otto HEINTZ en zijn nazaten/familie. En met name voor YVONNE HEINTZ, die op 82-jarige leeftijd de reis naar Magelang ondernam om haar direkte familie weer te kunnen ontmoeten, van wie zij meer dan 40 jaren lang gescheiden was. 

 

De gegevens van de familie zijn door hen zelf gepubliceerd en te lezen op de links door mij genoemd, behalve dan die gegevens die op andere websites zijn gebpubliceerd en uit het NA en de register almanakken en Delpher.nl

 

Carl Eduard Otto Heintz werd geboren te Pruissen op 2 juli 1866 uit ouders Carl Otto Henitz en Marie Johanna Streichert.

Hij was in dienst van het Pruissische leger van 1890-1891, meldde zich in Nederlandse dienst voor de koloniale troepen op 6 mei 1893, vertrok op 27 mei 1893 uit Rotterdam en arriveerde op 6 juli 1893 te Batavia alwaar hij in het leger zijn rangen verwierf en uiteindelijk op 5 mei 1925 zijn pensioen kreeg in de rang van luitenant. Carl Eduard Otto Heintz eindigde zijn leven 2 jaren na pensionering om naar zijn Schepper terug te keren op 4 juni 1927 te Magelang en werd aldaar begraven (Graf 585- GH4Ggraf) Helaas is het oude bestaande kerkhof niet meer bestaand. Zijn beide kinderen waren dan 16 en 15 jaar oud.

 

 

Carl huwde op 26 april 1914 te Koepang - alwaar hij gelegerd was - met HENRICA CHRISTINA BAUER (De RA meldt haar naam verkeerd als BAVER). Uit het huwelijk 2 kinderen KAREL OTTO HEINTZ en MARGARET (Margareta) JOHANNA HEINTZ. (Volgens stamboek hieronder)

 

Deze website https://www.geni.com/people/Hendrika-Christina-Bauer-Heintz/6000000172461551727 zegt dat Henrica Christina (moeder van Margaret) in 1957 te Rio de Janeiro overleed. (Brazilie: moeder alsmede dochter aldaar overleden)

Marianne Meisenbacher zegt op haar website https://gw.geneanet.org/mmeisenbacher?lang=en&iz=466&p=henrica+christina&n=bauer dat Henrica overleed in Nederland op 12 juli 1927, circa een maand na overlijden van haar echtgenoot Carl Eduard Otto. (Mijn bevinding: Carl overleed 4 juni te Magelang en Henrica 12 juli beiden in 1927. Als de weduwe in Nederland overleden is, dan moet zij meteen al de boot naar Nederland genomen hebben, maar dan nog duurde een reis langer dan een maand. Tenzij de weduwe dan al eerder vertrokken was. Maar wie zou dan de begrfaenis verzorgd hebben  (GH4GGRAF)?

 

Ik deel slechts mede, wat ik vond, dus bij eventuele vraagtekens kunt u zich richten tot de eigenaren van bedoelde websites. Van beide genoemde websites heb ik niet de bronnen kunnen inzien. Ik kan dus geen definitief uitsluitsel geven, waar en wanneer Henrica Christina overleden was.

 

Volgens scan hieronder: Dochter Margaret Johanna Heintz huwde met ANTONIUS JACOBUS HENDRIKUS van BRONCKHORST en uit dit huwelijk kinderen. Dit echtpaar ging uit elkaar en Margaret overleed te Brazilie in 1959 aan een hartstilstand en ex-echtgenoot Antonius overleed te Leiden in 1989. Ook Antonius werd geinterneerd en opgepakt toen het gezin in Madioen woonde.

 

Zoon KAREL OTTO HEINTZ huwde mevr MOERNI en werd klein landbouwer (vh militair) te Magelang en uit het huwelijk 3 dochters, waaronder YVONNE (* 26 okt 1935) waar ik hieronder meer over mededeel.)

Karel Otto werd geinterneerd. Op de kaart wordt de naam van zijn vader NIET genoemd en de naam van zijn moeder wordt genoemd als Christina Johanna.

 

Dochter YVONNE SONJA HEINTZ (Zij huwde in Rotterdam in 1962 met de heer L. Ten Hoor - bron Vrije Volk 4-6-1962).

Hieronder - gescreenshot van de Youtube clip zoals genoemd hieronder een foto van Karel Otto Heintz en 2de echtgenote met hun zoontje Franky en Yvonne met haar echtgenoot L. Ten Hoor.

 

De zware tijden na de oorlog en de Bersiap en de gevolgen rukten het gezin van Karel Otto Heintz uit  elkaar en dochter YVONNE SONJA wordt onder de hoede genomen van haar grootmoeder terwijl haar 2 andere zusjes JOYCE SYLVIA  en YULIA CHRISTINE in Indonesia achter blijven onder de hoede van hun moeder. Ik begrijp iets niet uit het relaas hier beneden in de scan: er staat dat zij jarenlang bij haar vader woonde, terwijl er ook wordt verklaard dat zij bij haar oma woonde.

In een ander verhaal van een andere krant, schrijft men echter, dat de oma van Yvonne ook meeging naar Nederland.

Maakt eigenlijk voor het relaas niet veel uit, want het gaat uiteindelijk om de terugkeer van Yvonne in 2018 op zoek naar haar ouderlijk huis en familie, waarvan hieronder enkele beelden en links naar berichtgevingen hieronder op deze pagina. 

 

 

Hieronder links naar diverse berichten over de zoektocht van YVONNE met enkele beelden en foto's.

Alle berichten zijn in het Indonesisch, dus.....als men de taal niet machtig is, dan 2 mogelijkheden: Of pijlsnel door surfen OF google vertaal er ff bij halen. Ik recommendeer het laatste want het is best interessant, al was het maar uit nieuwsgierigheid en bewondering voor het lef van de 82-jarige Yvonne. Ik ben reuzeblij voor Yvonne dat ze haar verleden heeft hervonden. Ik kan me Yvonne's zoektocht naar verloren gewaande zusters en overige familie en het verdriet al die jaren lang heel goed voorstellen, want ik heb mijn zus Julia ook pas na 35 jaar gevonden.

 

https://regional.kompas.com/read/2018/02/09/09102261/saya-hanya-keturunan-belanda-mengapa-diusir-dari-tanah-kelahiran-indonesia

 

https://kotatoeamagelang.wordpress.com/2018/03/29/kisah-nyata-karena-perang-40-tahun-aku-berpisah-dengan-adikku/

 

https://www.merdeka.com/jateng/pulang-ke-magelang-wanita-asal-belanda-temukan-rumah-masa-kecilnya-setelah-76-tahun.html

 

Een filmje op Youtube van Roemah Toea Magelang - de heer Bagus Pryiana -   hierover:

 https://www.youtube.com/watch?v=B-WudzH2FkI

 

Voor Yvonne (en familie) mijn respect.

 

Hieronder moet halfbroer Franky Heintz zijn samen met Yvonne voor het ouderlijk huis.

 

Met dank aan alle bronnen genoemd. Een kind van het tropische Indonesië vond haar geboortegrond en familie terug na vele lange jaren.

Top