Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Archief UPDATES 3
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
PENELEH 9 nov 2021
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E GRAVEN DEN HAAG
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt....omdat jappo's zonodig hun samurai-achtige krijgsdriften ten toon spreidden ten koste van burger slachtoffers..

 

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016 t/m juli 2021.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 3 vanaf augustus 2021.

 

Eind maart 2011 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

 

 

DECEMBER 2021:

 

 1. 01 dec 2021:  Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2334 een speciaaltje over de heer Heinrich Schaub die in het graf zijn laatste rustplaats heeft met uitleg over het  graf en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 2. 02 dec 2021:  Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2301, B2333 en B 2335 betreffende de families BARTELS/BUIJN, HAFKENSCHEID en BRUGGE/BREEMER/KOOT met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 3. 02 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2336, B2338 en B 2339 betreffende de families NOLL, WESSENDORP BRUYNE en MULLER RÖMER met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 4. 03 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B 2340 van DE MOEDER VAN JAN TIMMERMAN EN HAAR 2 KLEINKINDEREN met uitleg over het graf en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. Ik verwijs hierbij ook naar de pagina B2340TIMMERMAN welke ik eerder had geschreven en op die pagina staat ook andere info o.a. enkele feiten over het zogenaamde verraad waarvan JAN TIMMERMAN en echtgenote STEPHANIE ELEONORE BEEMER van werden beschuldigd. 
 5. 04 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2302 en B 2314 betreffende de families FRANK/HAYES/SIAU/SCHEFFERS en mevr C.A. DEELEMAN-BERGMANS met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 6. 04 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2316 en B 2317 betreffende de families WOELK (WÖLK) en SCHUT/KRAMER en August van der HARTT met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 7. 05 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B 2315 van de familie WALSARIE (WALSARIE WOLFF)/MÜHLDORFF/VAN DER WIJSS/DINSBACH en verwijs met klem naar de website KRANCHER DOT COM, met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 8. 06 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2330 en B 2332 van de familie LASALVIA/WAETERSCHOODT en BOUWENS/SCIPIO/VAN ROSMALEN met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 9. 07 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B 2328 van de familie COOMANS/WARNAAR met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.
 10. 07 dec 2021: Aangevuld de pagina PENELEH DEEL 15 met 2 foto's van het familiegraf VERHEGGEN DE BOSSON.(Foto's gedateerd 9 nov 2021 in mijn opdracht geschoten door fotografe Nathallia Fidrawati te Surabaja).  
 11. 08 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2329 en B 2378  van de families  KÜHR/BUTTELING/BRUGMAN en PAS/VERMEULEN - KRANCHER met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. MIND: DEZE AFLEVERING IS DE LAATSTE VAN DE SERIE PENELEH GRAVEN ANNO 9 NOV 2021.
 12. 10 dec 2021: Geplaatst een pagina over enkele nazaten van de Armeense koopman SARKIES GALESTIEN die naar de Molukken trok en zich aldaar vestigde en ik heb zijn nazaten onder de loep genomen. Ik verzoek de lezers de volgende pagina's erbij te betrekken. GALESTIEN .....  JOHAN FREDERIK GALESTIEN  want zij waren familie. Deze pagina is anno eind december 2021 weer in bewerking, aangezien ik contact heb met een nazaat. Wegens de afgelopen feestdagen etc is het even in de wacht gezet.
 13. 10 dec 2021: In de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst op en door het I4e een pagina over het graf van de familie Braun de Vrede Samuel, voorzien van foto's graf en achtergrond info.   
 14. 11 dec 2021: Geplaatst een pagina over de verniewing van het graf van mijn pleegmoeder ODILIA NANCY TEN CATE en zij rust in graf M1915 algemeen kerkhof Kembang Kuning Surabaya. Op 11 dec 2021 was haar nieuwe graf klaar....Voorzien van foto's oude en nieuwe toestand. Internet maakt tegenwoordig alles mogelijk, ondanks de corona en diverse verboden heb je je nieuwe graf Mam.
 15. 12 dec 2021: Geplaatst een pagina over OHANNES KURKDJIAN hofleverancier en beroemd fotograaf geboren in Turkije en Armeens geboortig en uiteindelijk op het kerkhof PENELEH te Soerabaja te ruste gelegd in 1903, iets over THILLY WEISSENBORN die van 1915 tot 1920 werkzaam was bij Kurkdjian en in 1920 voorzichzelf begon met de fotostudio LUX te Garoet en ineens kwam daar ook nog de familie Johannes om de hoek kijken. Met veel foto's en een ietwat uitgebreide achtergrond over Thilly en een paar onwaarheden die op het internet rondzwerven.(Waaronder een stukje research mijnerzijds over de heer G.J.C. Wijnmalen die in de analen van de OGS vermeld staat als slachtoffer van de oorlog, doch zonder enige nadere en exacte gegevens. Ik heb dit onderzocht omdat de schoonvader van Thilly destijds heette George Johan Christiaan Wijnmalen en aan de hand hiervan heb ik nogmaals mijn gedachten en bevindingen erbij gezet met betrekking tot het lot van mijn oom H.C. Boers die ook in een interneringskamp had gezeten, maar .... enfin, lees maar hoe ik er over denk.)
 16. 13 dec 2021: Geplaatst aanvullingen op de pagina CORNELIS ALEXANDER KROESEN Gouverneur Celebes 1903-1906, neef van mijn oma Cornelia Helena Geertruida Boers-Kroesen.
 17. 15 dec 2021: Geplaatst een pagina over het kerkhofje aan de voet van de Boroboedoer alwaar onder andere begraven ligt de heer GUSTAVUS BOUT MORGENSTER LAPRÉ (1821-1882) voorzien van foto's en wat info. Foto's graf dateren van dec 2021. Het kerkhofje is verkast naar een stuk terrein iets verderop. Maar veel is er niet van overgehouden, wat brokstukken en het graf van de heer Lapré. Ik vermoed wegens het toerisme? Op 18 dec 2021 aanvullingen geplaatst wat betreft een andere begravene die naast de heer Lapré op dat kerkhofje ligt te rusten, namelijk de heer George Louis Nicolaas BRITT, maar nogmaals zijn graf zelve is niet meer.
 18. 19 dec 2021: Geplaatst een pagina over het graf van HUBERTUS NICOLAAS SIEBURGH, een schilder/tekenaar van de eerste tekeningen/schetsen (gedetailleerd) van de Boroboedoer, die zijn reis- en verblijfkosten aldaar jarenlang uit eigen knip betaalde en af en toe door de lokale bevolking hartelijk werd ontvangen en onthaald en tegen het eind van zijn leven pas een bietje subsidie kreeg toegestopt van de heren potters/zakkenvullers in afwachting van een door éne "speciale commissie" te nemen goedkeurende beslissing. Gedoopt aug 1799 Haarlem en overleden 1842 en in het toenmalig geheten Apenbosch te Mirat Majalenka begraven.... Zelfs de aldaar eenvoudige desa bevolking weet wie Hubertus was....Vraag het hier in Nederland en je krijgt hoogstwaarschijnlijk het hele alfabet van vraagtekens te zien op het gezicht van de ondervraagde.....Huh?? Hoe doel u???? Sieburgh? Is dat een nieuw merk van een electronisch speeltje ????
 19. 20 dec 2021: Geplaatst een pagina over een vergeten Nederlands kerkhofje te Zuid Oost Celebes te KANDAI KENDARI welke ik ter ere van de (onbekende) overledenen geplaatst heb. De graven liggen her en der tussen/naast de huizen van de lokale bevolking en het oudste graf aldaar dateert van 1929. Trieste en troosteloze aanblik, doch ook zij waren ooit eens een stukje Nederlands Indië en de wereld dient ook hen te kennen en niet te vergeten. In Kendari vielen ook zeevarenden en een tweetal lokale bewoners als slachtoffers omgebracht/vermoord/onthoofd door de destijds aldaar optredende en werkzame smerige schofterige jappo's. Zij liggen in verzamelgraven KENDARI op het Ancol ereveld. T.z.t. zal ik voor deze slachtoffers aparte pagina's Kendari openen ter ere en respect.
 20. 21 dec 2021: Geplaatst in de serie De Weduwe van Indïe een pagina over het familie graf BUTTERS RUBEN MARCKS VEEN POURCHEZ zoals geplaatst door en op het I4E voorzien van informatie en foto graf.
 21. 22 dec 2021: Geplaatst 4 pagina's over de verzamelgraven slachtoffers KENDARI te ANCOL. Mijn eer en respect voor hen die laaghartig vermoord werden door de smerige jappo's die destijds aldaar huishielden. Het betreft de graven ANCOL 179-180ANCOL 173-174,  ANCOL 168-169 (Slachtoffers van het tot zinken gebracht m.s. MODJOKERTO op 1 maart 1942 en onthoofd op 24 maart 1942 en   ANCOL 149-150 (Slachtoffers van vermeende medewerking met de geallieerden en geexecuteerd op 10 maart 1944.
 22. 22 dec 2021: Op diverse subpagina graven TANJUNG PINANG ( ff zoeken in linkermenu - echte geinteresseerden weten het wel te vinden) heb ik aanvullingen geplaatst, welke ik verkregen heb op 21 dec 2021 van drs. MARTIJN MAARLEVELD, die zich o.a. verdiept heeft in MALACCA en CEYLON.
 23. 23 dec 2021: Geplaatst een pagina over het kerkhof te MANOKWARI NIEUWE GUINEA met de volgende namen UNGERMANN, VAN DE GEJUCHTE, O 'BRIEN, TIMMERMANS, BONRATH, VAN SUCHTELEN VAN DE HAARE, VREEDE, BURSSENS, SCHULTZ en SEVERIJN.
 24. 24 dec 2021: Geplaatst een pagina over het graf van LEONARD FREDERIK GUSTAAF DE SCHEEMAKER die moederziel alleen ligt in een klein Islam kerkhofje te KETEGAN SIDOARJO nabij Soerabaja en op de pagina heb ik getracht te beredeneren waarom hij aldaar temidden van de Muslim graven ligt. Voorzien van foto's graf en wat achtergrond details.
 25. 25 dec 2021: Geplaatst een pagina SPECIAAL voor mevr. DJEMILLAH BIRNIE  die ergens rust op een stuk land van één of andere tani aan de kant van de Jl Bondowoso desa Sugerlor Maesan. Het is Kerst 2021 en voor mevr. Djemillah Birnie een Kerst Licht opdat zij niet vergeten worde.
 26. 27 dec 2021: Geplaatst als "bijna" afsluiting 2021 van mijn gedoe hier met met mijn site, een pagina ter ere van een oudoom (de broer van mijn opa) geheten JAN KAREL BOERS. Hij meldde zich bij het leger vrijwillig in 1863, ging naar Indie, gaat aldaar uit de dienst en verdwijnt daarna geruisloos uit de boeken na zijn ontslag uit dienst in 1889 (Ook uit de boeken van het leger.) Meldt zich nog één maal in 1896 via een rouwadvertentie wegens het overlijden van zijn vader Johan Coenradus Boers in 1896 en haalt daarna nog enkel de register almanakken die zijn overlijden melden in 1908 te Ambarawa en als bewoner van Ambarawa en voor de rest geen letter te vinden over oom Jan Karel. Hij zal toch wel iets erbij gedaan voor zijn levensonderhoud na pensionering en pensioen van 320 gulden per jaar?  Wellicht dat hij wat steun kreeg van zijn broer, mijn opa Julius die het een stuk breder had als Resident van Z.O. Borneo. Of misschien had ie helemaal geen extra inkomsten nodig omdat ie gewoon in de kazerne Willem I bleef wonen en wat hand-spandiensten voor het leger verrichtte..... Moge hij rusten in vrede naast onze Schepper. 
 27. 30 dec 2021: Geplaatst een pagina in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E over mevr. Matheuwezen Mutter voorzien van foto graf en achtergrond informatie.
 28. 31 dec 2021: Geplaatst een pagina over het graf van TRIJNTJE THEODORA HENDRIKA BOSSHARD geb VAN DIJK. Zij ligt ergens in de buurt van TJEPER KLATEN op een Muslim kerkhof te rusten maar zij is niet vergeten. Morgen 1-1-2022 is het 129 jaar geleden dat zij overleed op 1-1-1893. Voorzien van foto's graf en achtergrond informatie. Haar zoon Wilhelm Carel Bosshard werd op 21 aug 1945 geëxecuteerd volgens OGS. Ik had altijd gedacht dat de oorlog was afgelopen op 15 aug ??? Maar de Oorlogsdocumentatie zegt dat de capitulatie pas begin sept 1945 werd getekend. Waarom hanteert men toch geen uniforme datum, dan ontstaat er ook geen verwarring toch? Hoe het ook was: moge zij rusten in eeuwige vrede.

31 dec 2021: Het jaar is ten einde en veel geluk en voorspoed heeft het aan velen niet gebracht. Ziekte en de dood ten gevolge hebbend voor velen. Oorlog hier en daar. Oplichterijen/corruptie hier en daar en niet enkel door de "kleine man" maar ook door diegenen waar je het niet van had verwacht.  Moge 2022 wat minder ellendig verlopen, alhoewel het begin van 2022 al weer rampzalig is begonnen voor bijvoorbeeld eigenaren van spullen die in de fik werden gestoken door riooltuig en waarbij de hulpverleners zoals brandweerlieden-ME-ambulance personeel weer het doelwit werden van dit tuig van de riolen enz. enz. enz. En Nederland glijdt driftig voort bergafwaarts jaar na jaar.....met schippers aan het roer, die nog niet eens weten wat een roer en een schip betekenen...

En wat betreft mijn site? Toekomst zal het brengen.

Wat betreft ellendenaren die hun onterechte aantijgingen her en der verspreiden op forums op het net, ach moge zij eens verlost worden van hun waanzinnige gedachten gedrenkt in narcisme, ongemanierd- onbeschoft- en domheid....Men is in de veronderstelling dat ik dergelijke heren niet graag mag....nou nou nou, veel te zacht en te lief uitgedrukt: Ik heb een BLOEDHEKEL aan ze, omdat zij links en rechts om zich heen schofferen en beledigen en te onbeschoft / ongemanierd / stom zijn om zich te excuseren voor  hun onterechte en op hun eigen verzinsels gebaseerde aantijgingen....

Sicko Mindo's die zich Indo's noemen....en zij andere Indo's verwijten dat zij schizofreen zijn...wat zijn deze Sicko's zelf dan???? Superschizofrene kakelkippen die luidkeels kakelen over hun windeieren???...Quasi wetenschappelijk commentaar leveren op een ieder, terwijl hun zielespiegel zwaar bevuild is door hun kippenstront en zij derhalve hun eigen facie niet kunnen zien. Ik hoop voor hem, dat ie me nooit in levende lijve tegenkomt, want dan is ie erna verplicht een reservering te  boeken bij de plastische chirurgie....immers, men kan toch niet blijven rondlopen met een verbouwd gezicht.... En maar kakelen en kakelen en wat heeft ie zelf geproduceerd? Windeieren gevuld met wind dat naar shit riekt.

Dan dat andere Sicko-figuur, reeds op weg (of al gearriveerd kan ook) naar dementie en op zijn gemakkie leugenachtige verzinsels rondkraait met schorre hanenkakelstem (gebaseerd op zijn geheugen toen ie klein was en aan het handje liep en al wist) , waaronder dat enkele van MIJN Armeense familieleden zich bezig hielden met fascistische groeperingen en het zelf had gezien...wat een zielig shitfiguur.....dan ben je al ver weg. Hij kan beter zijn dagelijkse dosis medicijn verhogen (of sterkere vragen), wellicht dat het helpt en dat hij derhalve wat minder het internet bevuilt.... Hé Eppo Demento Indo, shit spoel je weg in de WC en je spuit het niet rond op het internet. Het lijkt wel of je aan de dunne bent..... Gelukkig voor hem, dat ie al een hoge leeftijd heeft, want anders was ie de volgende, die zich bij de afdeling plastische chirurgie diende te melden.

Enfin, moge zij in 2022 bekeerd worden tot...ja tot wat? Weet ik niet eigenlijk. Ze waren (...vul zelf in) en zullen het ook nog blijven denk ik.

 


 

 

JANUARI 2022... Op zijn Engels uitgesproken TWENTY TWENTY TWO of wellicht in verband met de Corona TWENTY TWENTY TOO ???

 

 1. 02 jan 2022: Geplaats aanvullingen op de pagina's POLAND-JOHAN-TEN CATE (trouwfoto) en KERKHOF MODJOKERTO. (graf foto Moekijit-Keyman en foto van hun dochter).
 2. 03 jan 2022: Geplaatst een pagina over een klein verborgen kerkhofje te Walikukun (Walikoekoen) Ngawi desa Gendingan. Ter ere van de onbekenden die er begraven liggen. Aanvullingen foto's graven op de pagina Bandung Pandu. Foto's zijn recentelijk van juni 2021.
 3. 05 jan 2022: Geplaatst een aanvullende pagina Kerkhof YLCC te Depok n.a.v. het bezoek van Z.E.  ambassadeur Grijns en echtgenote aan het kerkhof op 11 nov 2021. Diverse foto's van de graven. Zie ook de pagina Diverse Kerkhoven deel 1 en de pagina Dat Andere Depok.
 4. 06 jan 2022: Geplaatst een pagina over het eenzame graf van HERMAN CHRISTIAAN KNAPPERT, administreur Mijnbouw te Sumalata Gorontalo Noord Celebes ergens op een stukje grond.(GEEN kerkhof). Hij werd op 60-jarige leeftijd vermoord tijdens onlusten. Voorzien van enkele details over zijn gezin en aanverwanten en foto's graf.
 5. 07 jan 2022: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor hen die vielen, voor hen die vochten, voor hen die klaar stonden om hun naasten te helpen in een dubbele oorlog. Een oorlog tegen hun naburige vijanden die door en verderf zaaiden ook op burgers en een oorlog tegen de Covid...Artsakh het land mijner Armeense voorvader. Een fotoreportage anno jan 2021 en we zijn heden ten dage in jan 2022 belandt en er is nog steeds ellende. In Westerse landen steekt men voor de lol en gein auto's en huizen in de fik, omdat de jeugd alhier zo "getraumatiseerd" is geraakt door de lockdowns en beperkende maatregelen... Daar werden auto's en huizen in de fik gestoken omdat er een oorlog gaande was MAAR OOK de Covid... In de 2de WO geraakten mensen ook in een lockdown en leefden zij op een zolder jaren lang en voelden zij niet het zonlicht op hun huid schijnen...We zijn Anne Frank vergeten...een meisje in haar tienerjaren...Ach en wee, de "zielige" hedendaagse westerse jeugd toch.... 5 Jaren, 2 maanden en 1 dag was het voor mij ook een lockdown achter prikkeldraad en GEEN school gehad....En heden ten dage....ach en wee jeetje meetje toch, ach gossie, de scholen zijn een paar weekjes dicht om de bevolking te beschermen tegen de Covid ellende en de kranten spreken van grote rampspoed en de psychiaters en psychologen roeptoeteren luid alom en het peil van de jeugd gaat nog meer achteruit. Nog meer? Tja, het is wat, en deze jeugd moet later Nederland regeren. whoahahaha....stel watjes.
 6. 08 jan 2022: Geplaatst een pagina over de zoektocht naar haar verleden van Yvonne Ten Hoor geb. Heintz. Zij werd van haar familie gescheiden en op 82 jarige leeftijd ondernam zij een reis en hervond Yvonne haar familie weer te Magelang. Met foto's en achtergrond informatie.(Tag#  Carl Eduard Otto Heintz, Karel Otto Heintz, Streighert, Bauer, Moerni, Magelang).
 7. 10 jan 2022: Geplaatst een interessante historische ontwikkeling wat betreft het leven van John Joseph Robijn, geb 1884 te Pasoeroean, woonde in Den Haag en overleden 1944 te Kapellen Belgie maar wordt opgenomen in de BS van Berlijn. (Ik denk aan oorlog WO2) !!! Met recht kan men het woord diaspora gebruiken: Indonesia, Nederland, Belgie en zelfs Duitsland is er mee gemoeid....Onderaan de pagina van ROBIJN PASURUAN te vinden voorzien van enkele documenten. In vervolg op deze aanvullingen heb ik een aparte pagina geschreven voor John Robijn/ echtgenote Elonore Marinissen. Op deze pagina tevens iets meer over het Duits Oorlogskerkhof te Lommel België waar John Robijn begraven ligt en over de heer Guy Cardeynaels, auteur en educatief medewerker/historicus van Duitse miliatire begraafplaats et Lommel.
 8. 10 jan 2022: Geplaatst een pagina in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E over de fam. Smith Kneefel  voorzien van foto graf en achtergrond informatie.
 9. 12 jan 2022: Geplaatst aanvullingen op de pagina ULLMER VERDOUW deel I welke ik verkreeg van hun kleinzoon de heer Rob Meijer. Met dank.
 10. 13 jan 2022: Geplaatst een pagina KEMBANG KUNING KERKHOF DIVERSEN DEEL I , met de graven van de familie DE BRUIN/VAN DEN HEUVEL, de familie EIJSMA/SCHEFFER en hun dochter en de heer JOHANNES RECOURT Comm. klasse II Politie Soerabaya ongehuwd. De graf foto's zijn gedateerd 21 okt 2021 dus vrij recent en in goede conditie.. 
 11. 14 jan 2022: Geplaatst twee pagina's KEMBANG KUNING KERKHOF DIVERSEN II met de graven van SIETSKE KEIZER-PIET,  ANDRIES EVERS  en  JOHAN REINIER SLEEBOS en echtgenote FRANCINE CAROLINA OUWENS en tevens KEMBANG KUNING KERKHOF DIVERSEN III  met de graven van CHARLES HERMAN THEODORUS LAPRÉ ,  JOHAN LEONHARD VAN ESSEN en NICOLAESZ ROSENQUIST en het graf van LUCIEN SENSTIUS en zijn echtgenote WILHELMINA MARGARETHA LANDOUW. Met deze pagina's is een einde gekomen aan de serie Kembang Kuning Diversen met foto's gedateerd 21 okt 2021.
 12. 16 jan 2022: Geplaatst aanvullingen 2 graven en info Willem Diepenheim en Graaf von Taubenheim op de pagina Kerkhof Porworedjo.
 13. 17 jan 2022: Geplaatst nieuwe graffoto's van MARIA ARABELLA JüNEMANN geb JONES die te ruste ligt op het kerkhofje van de voormalige SF SEWOE GALOER nabij Jogja met wat info. (#Helmich, Retel, filsm Stand van de zon, ---- maan en ---- sterren).
 14. 18 jan 2022: Geplaatst een pagina Kerkhof TANJUNG PURA (Tandjong Poera) deel II met de graven van Adriaan van HAASBERGRN en babytje Alma Frieda LUDERER. Voorzien van foto's sept 2021 en wat informatie. Tevens iets extra's over 2 vrienden van Adriaan van Haasbergen, namelijk Adriaan Jacobus Klaasing en Pieter Christaan van Staveren Jr. (Oorlogsslachtoffer ereveld Leuwigajah).

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top