Een klein (prive) kerkhofje te PAGERUYUNG - KENDAL Midden Java.
(In de koloniale tijden het cultuur gebeuren rond SOEKAMANGLI)
Eerst even wat over de cultuur onderneming SOEKAMANGLI ( SOEKA-MANGLI / tegenwoordig SUKAMANGLI KARET). Het hele verhaal kan men lezen via de link op de foto.

De heer Aga Yurista P. attenteerde mij op het feit, dat dit kerkhofje ergens verscholen ligt in de hedendaagse Rubberplantage PAGERUYUNG district KENDAL en gaf me de coordinaten door en maakte voor mij diverse foto's van de graven en dit kerkhofje. N.B.: ALLE foto's van de graven en het kerkhofje zijn het eigendom van de heer Aga Yurista P en dragen zijn Copyright !!! IK heb toestemming om het te mogen plaatsen.
Mijn dank is groot aan de heer Aga Yurista P.
Ik heb niet alle graven tot in detail onderzocht (wegens gebrek aan historisch materiaal van deze cultuur onderneming - koffie) en plaats hiernavolgend slechts mijn vermoedens. Hopelijk hebben de nazaten van deze familie er wat aan.
De overige foto's zijn via Google View gescreened en of andere bronnen.
Hieronder de lokatie van het gebied en het prive kerkhofje.

Hieronder een gedetailleerde luchtfoto Google View van het kerkhofje.
LET WEL: De grafplaten zijn onherkenbaar en zelfs totaal verdwenen.

Het landweggetje naar het kerkhofje temidden in een gebied dat heden ten dage een rubberplantage is. Op de foto hierboven is het landweggetje kenbaar.

De foto's van de graven hieronder.
Waarschijnlijk is dit de toegangspoort geweest tot het kerkhofje.

Hieronder het familie graf van hoogstwaarschijnlijk de familie PETRUS HENDRIKUS SOETERS. Ik heb een uitvergroting gemaakt van het gedeelte van het graf dat nog een grafplaat bevat. De foto is genomen voor de toegangspoort (Zie bovenstaande foto).

De foto hieronder het totale familie graf met rechts nog een zichtbare grafplaat.

Foto onder: Een detail opname van het rechtergedeelte van het de grote tombe.

Een krantenbericht over de heer PETRUS HENDRIKUS SOETERS met mededeling dat hij in het familiegraf begraven werd. (Een aanknopingspunt.)

De overlijdens advertenties van de heer Soeters en zijn echtgenote mevr. Anna Elisabeth van Deventer.... Ter verduidelijking voor zover ik het heb uitgeplozen:
P.H. Soeters was echtgenoot Petrus Hendrikus Soeters, gehuwd 16-2-1870 Soerabaya met Anna Elisabeth van Deventer. Hij was geboren te Amsterdam op 1 sept 1840 uit ouders Hendrikus Johannes Soeters en Alida Johanna van Loenen. Hij had broers en zusters, zie PK hieronder.

T.A. Schimmelpenninck geboren Soeters was dochter Titia Alida en gehuwd met Leopold Gerrit Schimmelpenninck (Jonkheer), wonende Diepenveen.
H.J. Soeters was zoon Henri Johan en gehuwd met Mary Beatrice Hill te Penang Straits Settlements in 1912 en daarna wonende te Semarang
S. Soeters was zoon Salomon(s) en later directeur van de onderneming en wonende op de onderneming. Hij huwde op 58-jarige leeftijd met Henriette Roline Meertens te Den Haag in 1932.
A.P. Hoeffelman Soeters was dochter Anna Petronella en gehuwd met Mr. Emilius Albertus Hoeffelman, wonend te Semarang en hun dochtertje was Annie E. Hoeffelman. Maar volgens mij moet dat Anna Petronella zijn vernoemd naar haar moeder.


De grote vraag blijft:
Er is één familiegraf met 4 begravenen en er is één apart graf en een ander bijna vergaan graf en dus waarschijnlijk in totaal 6 graven.
Twee overledenen zijn ontcijferd, namelijk de heer Petrus Hendrikus Soeters en zijn echtgenote mevr. A.E. Soeters. Wie zijn dan die vier anderen die er ook rusten? De almanakken en INV's geven geen uitsluitsel noch de krantenberichten? Jong gestorven kinderen (kleinkinderen)? Een andere employee in het aparte graf? Of aangetrouwde familie?
Hoe het ook zij, moge zij in alle eeuwige vrede rusten.