Een ander kerkhof te Samarinda, namelijk Samarinda Ulu in de kampong Jawa.
Gelegen aan de Jalan Gn Merbabu, verborgen tussen de huizen en ommuurd.
Net als bijna alle andere voormalige Ned.Indische kerkhoven is ook dit kerkhof zo'n beetje een verlaten stuk jungle geworden en veelal liggen hier geen "welgestelden" uit die "goeie ouwe tijd", die praalgraven op lieten zetten.
De bronnen heb ik op onderstaande afbeeldingen vermeld en helaas heb ik bitter weinig kunnen vinden. Wat deed men voor werk? Waren hun voorouders afkomstig uit het leger?
Ter ere en respect aan mevr. Albertina Arnold geboren Pereira.
Hieronder enkele beelden van het kerkhof en de lokatie:

Vergelijk de foto hieronder met de foto hierboven en let op de schaduw van de boom waar op de foto hierboven een motorfiets rijdt. In de schaduw op het trottoir is een verkoper met uitgestalde waren. Kijk dan op de foto hieronder wat die uitgestalde waren zijn. Graftombes voor de lokale bewoners te koop in alle soorten en kleuren. Voorde bezoekers/kopers die niet al te lang kunnen wachten is een sofa ter beschikking.

Op de foto hieronder ter vergelijking van de situatie de ingang genomen van het kerkhof zelf. Het dak boven de toegang is een uitgangspunt en het blauwe hek (rechts onder de boom nog net te zien.)

Mevr. Albertina Arnold geboren Pereira en op het graf staat Albertine Arnold geboren Pereira-Sari.
Hieronder een foto van haar graf, waarbij de twee heren op staan die op zoektocht waren naar de oude Nederl. Indische graven. Mevr. Arnold overleed in 1977 en derhalve is haar graf nog enigszins in redelijke staat.
Het is mij onduidelijk waarom de geboortenaam van mevr. Arnold op het graf vermeld wordt als Pereira-Sari. Zou Sari de achternaam van haar moeder geweest zijn?


Hieronder een beeld van het totaal, opdat men wete hoe de begraafplaats eruit ziet en met het graf van mevr. Arnold te zien waar de bezoekers staan.

Hieronder een ietwat nadere summiere genealogische informatie.

Extra toelichting op het bovenstaande en informatie over de schoonfamilie Wieringa-Déhude:
Volgens historische stukken voluit geheten: Klaassen Frederik Wieringa *28-3-1880 en Rosalie Celestine Déhude geboren 4-4-1896.
Het echtpaar Wieringa-Déhude ging in 1930 met groot verlof naar Den Haag.

Mevr. Déhude nam de gelegenheid waar en volgde tijdens dat groot verlof een curcus coupeuse en slaagde.

Hieronder een foto van de v. Beverningkstraat 9 Den Haag waar het echtpaar Wieringa Déhude verbleef tijdens hun groot verlof in 1930

Hieronder nog 2 geboorte advertenties:

De schoondochter van mevr. Albertina Arnold had ook nog tweelingbroers:

Veri Frederik heeft in een interneringskamp gezeten. Zie Japanse interneringskaart.

Het echtpaar Arnold - Pereira had een zoon Alfred Victor die in het Jappenkamp had gezeten. Zie interneringskaart.
Kaart onder: Contact adres A.S.P. v.d. Assem. Hoe dit precies in elkaar zit, gelieven men deze volgende pagina te bezoeken alwaar ik iets over de familie v.d. Assem uit de doeken heb gedaan.
https://www.imexbo.nl/johnny-en-jack-vd-a.html (Adrianus Johannes Petrus Jos. van den Assem en Marie Wilhelmina Louise Charlotte Arnold).

Moge zij en alle anderen op het kerkhof in eeuwige vrede rusten.