Het kerkhof van Jogja. Deel 2
(Naam van Jogja ten tijde van het koninkrijk Mataram = Ngayogyakarta Hadiningrat en welker naam nog steeds wordt gebruikt voor de kraton, maar eigenlijk is het volledig Siti Hinggil Ngadijogyakarto).
Met medewerking van Lengkong Sanggar Ginaris. De foto's dragen zijn copyright. Terima Kasih Mas, atas nama "gotong royong".

Om te beginnen een kaart van de locatie van het oude kerkhof. (Kaart van moeder Goegel). Dat groene plekje op de kaart, daar moeten eventuele geïnteresseerden naar toe, als ze Jogja bezoeken op zoek naar voorouders en ik verwijs tevens ook naar de Ind.Navorscher BRP6.pdf geschreven door Leo Janssen.
Voor de locatie van dit kerkhof zie deel 1 bovenin.
Het graf van Francois Charles Meyer. Geboren te Magelang januari 1878 en gestorven te Jogja juni 1932. Hij was de zoon van Ritmeester Cavalerie Charles Jean Henri Meyer (Jhr) en Pauline Victoire Croese.
Hij was 1ste Employee van de onderneming Gedjajan (Gejayan) en huwde 1924 met de Indonesische vrouw Marti. Uit dit huwelijk kreeg het echtpaar een dochter en 2 zonen. Hij droeg namens erfrecht eveneens de titel van jonkheer. (De suikeronderneming draaide niet lekker en lag vanaf 1932 t/m 1938 braak en besloten werd om tabak te telen. In 1916 was ook al sprake van de verkoop van de onderneming.)
Zijn moeder Pauline Victoire Croese stierf op 30-jarige leeftijd en zijn vader huwde ten tweede met Francina Wilhelmina Josephine Louisa van der Brugghen. Uit dit huwelijk werd zoon Willem Karel Emile Meyer geboren, een halfbroer.
(Bronnen: kb.nl en Ind.Navorscher)

Hieronder:
Een deel van de familie JÜCH en deze familie was zéér ruimschoots vertegenwoordigd in het voormalig Indië en vooral in het gebied Jogja. Verbonden met deze familie zijn ONDER ANDERE de families Fredriks, Fraeijhoven, Hendrik, Comanne en nog meerdere.
Aangezien ik niet betaald wordt voor een functie als "uitpluizer" van historische gegevens en ik het weinige wat ik hier op deze site aanlever, geheel uit eigen kosten betaal, zal ik derhalve de familie JüCH ook niet verder genealogisch uit de doeken doen. Dit is mijn uitspraak en u zult het hiermee moeten doen. (Zei de Rijdende Rechter) en ik nu dus ook.
Waar nodig en mogelijk was, heb ik aanvullende info geplaatst.
Het graf van C.F.W. Jüch (7-6-1882 / ..-5-1954) en Gerda Comanne (8-4-1925/27-6-1945). De heer C.F.W. was gehuwd met juff. J. Comanne. Deze Gerda ZOU dus een zusje geweest kunnen zijn? Of ..... ?


In het adresboek van de gemeente Haarlem 1969 komt voor de naam: L.J. Jüch geboren Comanne wonende aan de Sloterweg 16. Volgens mij was dit een pension geweest, aangezien op dit adres ook waren ingeschreven de families Heeremans, Henser, Kuypers en Steenstra. In 1936 slaagde een L.J. Comanne voor het Handelsexamen. In 1930 vertrekken A.J. Comanne en L.J. Comanne voor een reisje (langs de Rijn) richting Rotterdam per ss. Insulinde. Op 18 jan 1931 komt slechts J. Comanne terug per m.s. Marnix van Sint Aldegonde. (De A en de L is men kwijt geraakt?)
Dan het graf van Johannes Frederik Ferdinand JüCH en Minah (doopnaam Wilhelmina) JüCH..... Minah was geboren op 6 dec 1879 te Brossot Jogja en gestorven op 14 juni 1967. Johannes was geboren op 6 dec 1870 (hoe bestaat het, zelfde dag/maand als Minah) te Bledog Boyolali en gestorven op 23 febr 1940.

Hieronder een advertentie van het overlijden van Clara Hortense Jüch (zusje van J.F.F.) met daarin de namen van de familieleden, zodat men zelf pen en papier kan pakken om het één en ander haarfijn uit te zoeken.

Kleine toegift op de advertentie hierboven. M. Fraeijhoven was Margaretha Carolina; A.F. was Arnold F...... Margaretha en Arnold huwden te Surabaya in 1905.
Het graf van K.G.E. Pistorius.
Hier rust mijn geliefde echtgenoot, vader en grootvader K.G.E. Pistorius. geboren 27 juli 1873 en overl. 17 juli 1941. Hij was gehuwd met J.M. Anthonijs en hun zoon Heinrich Arnold Fiedrich werd geboren op 14 febr 1898 te Porrong Kepoeloengan. Een andere zoon Karl Gustave Eduard werd te Malang geboren op 19 april 1895.
Waar de letters K.G.E. voor stonden is mij niet ontcijferd door de mij beschikbare bronnen. Wel weet ik, dat de heer Pistorius ooit een Sandelwood race paard bezat en die hij Piet had genaamd. (Het zal toch niet zo geweest zijn, dat de moeder van het paard Truus had geheten en zijn vader Jan ??)... Doordenkertje: Of de familie banden had met Suid Afrika is mij onbekend.


Vervolg met deel 3.